‘L’Eliana, del trenet al metro’, un repàs pel passat, present i futur

exposición l'eliana metro

El Centre Sociocultural acull aquesta activitat fins al pròxim 13 d’abril

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), participa en l’exposició ‘L’Eliana, del trenet al metro’, en la qual es realitza un recorregut gràfic i documental sobre el passat, present i futur del servei ferroviari en aquesta localitat de la comarca de Camp de Túria.

La mostra, organitzada per l’Ajuntament de L’Eliana, compta també amb la col·laboració de l’Associació Ferroviària de Godella (AAFG) i la Federació Amics del Ferrocarril de la Comunitat Valenciana (FAF-CV) que presenten una exhibició de modelisme ferroviari ‘L’Eliana, del trenet al metro’ s’ha inaugurat aquest dilluns, 4 d’abril, amb la presència de l’alcalde de la localitat, Salvador Torrent, i de director de la Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), Manuel Martínez, i romandrà oberta al públic en el Centre Sociocultural d’aquesta localitat fins al pròxim 13 d’abril.

exposición l'eliana metro

El dijous 7, també a les 19 hores, tindrà lloc la conferència sobre mòduls ferroviaris que tractarà sobre la normativa, la construcció i els avantatges respecte a les maquetes tradicionals, així com una introducció de la construcció de mòduls a les aules escolars.

Passat, present i futur

L’exposició realitza un repàs per la història contada a través de panells, plans i documents que mostren l’evolució d’aquest mitjà de transport i aborda també la situació actual i els canvis que contempla la Generalitat per a millorar el servei de Metrovalencia en aquesta localitat.

Per part d’FGV es donen a conéixer les novetats posades en marxa enguany com la targeta SUMA, el nou mapa zonal de Metrovalencia i es presenten importants actuacions com el Pla de Millora de Freqüències, destacant els avantatges que té els avantatges que té el transport públic i sostenible per al futur del nostre entorn.

exposición l'eliana metro

Amb aquest pla, en alguns trams, com L’Eliana-Entroncament, s’aconseguirà una important reducció dels temps de pas, en fixar una nova freqüència de 12 minuts. La freqüència actual en aquesta zona és de 30 minuts de Paterna a L’Eliana i de 15 minuts d’Entroncament a Paterna.

El repàs històric del ferrocarril a L’Eliana comença el 18 de juliol de 1888 quan es va inaugurar el ferrocarril de via estreta entre València i Llíria. Les primeres parades d’aquesta línia eren les de València (Marxalenes), Burjassot, Paterna, Pla, L’Eliana, Pobla de Vallbona, Benaguasil i Llíria.

Anys després es van obrir noves parades, com a nexes d’unió entre els municipis regats pel Túria per als quals el tren serà la imatge de progrés, riquesa, evolució cultural i intel·lectual.

L’Eliana i el metro

La Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) de Metrovalencia travessa el municipi que compta amb l’estació de L’ Eliana i els baixadors de Entrepins i Montesol. A més El Clot, en el terme municipal de Riba roja del Túria, i Torrei del Virrei, a la Pobla de Vallbona, també són baixadors de Metrovalencia que presten serveis als veïns i veïnes de L’Eliana.

Aquestes cinc parades mobilitzen unes 300.000 persones usuàries anuals (segons dades prèvies a la pandèmia de la COVID-19), cosa que significa un important flux de desplaçaments que s’espera incrementar amb les iniciatives ja en funcionament com les noves tarifes i la derivades de l’aplicació del Pla de Millora de Freqüències.

L’estació de L’Eliana compta amb aparcament gratuït, com a part de l’oferta de places que ofereix Metrovalencia a través de Pàrquing+Metre. A més compta amb aparcament per a bicicletes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà