L’Espai Tarrazona suma 23 noms d’escriptors

El paratge urbà està sent rehabilitat a punt de complir 20 anys

L’Espai Tarrazona, en l’entrada al Parc de la Pinada en la confluència dels carrers València i General Pastor, complirà el 9 d’octubre 20 anys. Des de la seua inauguració, no s’havia dut a terme una remodelació del seu entorn a part del manteniment bàsic dels seus elements.

El singular paratge urbà és conegut perquè fa un homenatge a la literatura incloent els noms de cèlebres escriptors i escriptores en els seus bancs. El pas dels anys i l’ús han anat deteriorant els materials i ara l’Ajuntament escomet unes obres per a rejovenir-lo amb una inversió de 93.346 euros.

La primera acció ha consistit en la reparació del trencadís, substituint-lo en el seient i una franja davantera de tots els bancs, sanejant tots els trossos trencats i rejuntant tota la superfície entaulellada per a donar-li major resistència i millorar l’aspecte. A més, s’han afegit 23 noms d’escriptors entre els quals s’han inclòs alguns que han visitat la localitat, com Juan José Millás, Almudena Grandes, Javier Cercas o Alicia Giménez Bartlett, i el poeta elianer Antoni Ferrer.

Espai Vicent Tarrazona

En una segona fase, es procedirà a la reparació del paviment de la plaça, substituint les rajoles deteriorades, i es pintaran els murs circumdants , el templet i els elements metàl·lics de la pèrgola i gelosies.

També la font es veurà millorada en canviar totes les canonades galvanitzades per altres d’acer inoxidable i en ser substituït el sistema d’il·luminació per llums de led programables.

L’alcalde Salva Torrent ha destacat el simbolisme d’aquest espai, que reflecteix l’amor als llibres en el municipi, i ha assenyalat que “tan important com posar en servei infraestructures per al gaudi de la ciutadania és el fet de mantindre-les, cuidar-les i millorar-les en la mesura que siga possible”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà