Un mural de Julieta XLF recorda l’antic Palau de l’Eliana

La pintura està situada al carrer Forces Armades

L’Eliana compta amb un nou mural urbà de l’artista valenciana Julieta XLF que convida a recordar la història i el patrimoni local. L’obra està situada en una de les façanes del carrer Forces Armades i representa el Palau dels Marquesos de Casa Ramos que antigament abastava l’espai comprés entre els carrers Puríssima, Palau fins al carrer Crist del Consol en més de 13.500 m². Un projecte d’estètica d’anys 50 amb un llenguatge contemporani en el qual destaca l’alt contrast de colors.

El Palau, que va poder ser construït durant la segona meitat del segle XIX, va servir com a hospital i, després de la Guerra Civil, com a escola per als veïns i veïnes elianeres. L’edifici, que albergava també un jardí intern de prop de 2.000 m², va ser derrocat a la fi dels anys 50 i en l’actualitat es conserven tan sols algunes restes que han sigut reutilitzats en diferents construccions.

Mural Urbà Palau l'Eliana

Aquesta és la segona col·laboració de Julieta XLF amb l’Ajuntament de l’Eliana després de realitzar en 2020 un mural a l’entorn de l’aparcament de les Neus, que representava la relació del municipi amb la naturalesa i que dona la benvinguda als visitants.

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha agraït a l’artista la tasca realitzada reflectint un edifici emblemàtic: “La finalitat d’aquest mural és la de retrobar-nos amb la nostra història i la de mostrar als nouvinguts a l’Eliana l’existència d’aquest Palau en la localitat’”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà