Arranca 5 Segles de Música de l’Eliana que compleix la majoria d’edat

Presentació 5 Segles

El programa inclou 8 cites de variats estils

L’Ajuntament ha presentat la programació de la XVIII edició del festival 5 Segles de Música de l’Eliana. El cartell comptarà amb 8 concerts que arrancaran aquest dissabte, 29 d’octubre, amb l’òpera ‘Tosca’ de Puccini a l’Auditori Municipal.

El dissabte 26 de novembre la Casa de la Música obrirà les seues portes per a albergar el concert de guitarra ‘L’edat de plata de la música espanyola’ a càrrec de Bernardo García Huidobro. Un recorregut per l’obra de compositors espanyols que van emigrar durant la Guerra Civil.

L’any 2023 s’estrenarà amb la Covent Garden Soloists, que tornarà a la localitat el 20 de gener amb ‘Quatre Estacions’ i el violinista Vasko Vassilev com a solista. El concert, que tindrà lloc a l’Auditori amb entrada gratuïta, comptarà amb la música de Vivaldi i Piazzola.

El 25 de febrer, el festival tornarà a la Casa de la Música amb ‘Compositors espanyols en el temps’ un concert interpretat per la soprano Adriana González i el pianista Jorge Giménez dedicat als compositors espanyols que van viure a París durant la dècada dels vint.

Amb l’arribada de la primavera, el 25 de març, l’Església Mare de Déu del Carme acollirà ‘Per Dolce Ardore’, música antiga a càrrec de la ‘Harmonia del Parnàs’. Una immersió en una sonoritat única amb la combinació tímbrica de la veu i el “xalumeau”, antecessor del clarinet, i instrument desconegut en l’actualitat.

El dissabte 28 d’abril l’Auditori es convertirà en un sala de cinema amb el concert ‘Música de cinema’ de la Universal Chamber Orchestra que interpretarà obres dels compositors del seté art més coneguts com Mancini, Williams o Zimmer.

Al maig serà el torn del violí i el piano amb Mikhail Spivak i Hilario Segòvia Badia amb ‘Sonates per a violí i piano’ a la Casa de la Música el dissabte 27. Interpretaran obres dels compositors Beethoven, Brahms i Schnittke. Tres grans compositors, tres formes diferents de concebre la forma sonata al llarg del temps, des de l’inici del segle XIX al XX.

Per a concloure el certamen, com ja és tradició, 5 Segles de Música es traslladarà a la Torre del Virrei el 24 de juny amb ‘Satisfacsionshow’ a càrrec de Jordi Purtí i Always Drinking Marching Band. Una fanfàrria de cinc músics de carrer que viatgen pel món amb les seues versions i estils. Passaran per formats musicals com el jazz, el pop, el rock o el funk.

L’alcalde, Salva Torrent, ha agraït al seu director, Vicente Roncero, la labor que realitza en un certamen que, enguany, compleix la majoria d’edat.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.