L’Eliana aprova un pressupost de 20 milions d’euros per al pròxim any

l'eliana

Amb els vots a favor del PSPV i Ciutadans

L’Ajuntament de l’Eliana ha aprovat inicialment el pressupost de l’entitat per a l’any 2023 amb els vots a favor del PSPV i Ciutadans, l’abstenció de Compromís i el vot en contra del PP.

El ple ha aprovat també el sostre de despesa no financera per al pròxim exercici per un import de 23.617.690 euros. Un any que estarà marcat per la finalització de les obres de la Biblioteca, la conclusió de la urbanització de Mariano Benlliure, la reurbanització de l’Àrea Central o la continuïtat en la repavimentació de vies i reparació de voreres.

De nou el document pressupostari presenta un equilibri entre els ingressos i les despeses amb un import de 19.900.124 euros, que tornen a ser els més alts de la seua història amb un augment d’un 17,49% respecte al 2022. Uns pressupostos que manté, des de 2017, estabilitzada la pressió fiscal a la ciutadania però que incrementa la partida gràcies a la construcció de nous habitatges i a la posada en marxa del polígon industrial. I tot això malgrat dos factors que han afectat l’elaboració dels comptes com són l’augment de la inflació i l’increment de la factura de la llum, que igual que succeeix en l’economia domèstica, pràcticament s’ha duplicat.

En aquest sentit, les dades econòmiques preveuen la dotació als edificis públics d’energies renovables, sostenibles i autogestionades i projectes en aquesta línia de treball com les inversions en alternatives de baix consum en l’enllumenat públic o el programa 50/50 del CEIP Verge del Carme.

En aquest pressupost el consistori continua la tendència d’incrementar la despesa en serveis públics i socials. En concret es tracta d’un 22% respecte a l’any anterior en la primera, que inclou una pujada del 45% en el manteniment i conservació de vies públiques fins a 1.232.000 euros, les millores de la nova contracta de neteja viària, que inclourà nous equipaments i més personal que arribarà als 882.000 euros o els parcs i jardins als quals es destinarà 1.100.000 euros.

En matèria de protecció i promoció social patirà una pujada de més d’un 35%, amb 1.317.000 euros per a augmentar les ajudes i subvencions de l’assistència social primària o per al foment de l’ocupació al qual es destinaran 700.000 euros, entre els quals es contemplen subvencions de la Generalitat Valenciana.

Altres partides que també augmentaran el pròxim exercici són la promoció i foment de l’esport, fins a 572.000 euros, així com les inversions de més de 700.000 euros en instal·lacions esportives

. Medi ambient augmentarà un 57% el seu pressupost, així com Cultura un 13% o Joventut, que es dotarà de dos nous llocs gràcies a l’IVAJ per a desenvolupar el seu Pla Muncipal.

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha destacat que l’equip de Govern ha destinat en aquesta legislatura més de 25 milions a inversions reals, dos d’ells en 2023. “Aquests comptes aprovats hui mostren que l’Eliana té un futur molt esperançador com a ciutat”, ha afirmat en la sessió.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà