En marxa les obres de reparació urgent del col·lector de Mandor

Finalitzaran a l’abril amb una inversió estatal de mig milió d’euros

Les obres d’emergència de reparació del col·lector del barranc de Mandor, finançades pel Govern,ja han començat amb l’objectiu de reparar els danys ocasionats pel fort temporal de pluja del passat novembre i recuperar, al més prompte possible, la funcionalitat d’aquesta canalització.

Les obres, que compten amb un pressupost de 500.000 euros, està previst que finalitzen l’abril vinent i serviran per a reconstruir la volta del col·lector fissurada per l’augment del cabal, retirar els abocaments i sòlids que han sigut arrossegats pel desbordament fins al llit i acabar amb el risc de despreniment i caigudes de persones en aquesta zona tan concorreguda pels veïns. Es reconstruiran els murs de canalització derruïts i se’n reforçarà la resta, al mateix temps que se substituirà la volta de formigó armat per lloses alveolades de forjat pla.

El president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), Miguel Polo, ha recordat que es tracta d’una solució tan necessària com provisional en una infraestructura antiga de l’any 1976 que recull l’aigua d’escolament superficial del barranc de Mandor, aigua provinent de l’efluent de l’EDAR Camp de Túria I, excedents de reg de les comunitats de regants de Benaguasil, la Pobla i Llíria, així com aigua procedent de la xarxa de pluvials del nucli urbà de l’Eliana. “Estem treballant en un estudi previ per a renaturalitzar el barranc i a mitjà termini tindre un llit a cel obert”, ha afirmat.

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha agraït la ràpida actuació de la CHJ per a esmenar el problema, al mateix temps que ha insistit en una solució hidràulica que recupere l’espai per a la ciutadania i es convertisca en el pulmó verd de l’Eliana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà