Alumnat de primària de l’Eliana realitza curtmetratges contra el maltractament infantil

Més de 300 alumnes busquen conscienciar i previndre la violència i situacions de risc

L’Ajuntament de l’Eliana continua impulsant accions per a fomentar la promoció del bon tracte a la infància. En aquesta ocasió, més de 300 alumnes de 5é de primària del CEIP El Garbí, Virgen del Carmen, l’Olivera, Monte Alegre, Rivas Luna i Helios han realitzat diversos curts que s’han unit en un únic llargmetratge en format documental, que s’estrenarà la setmana vinent dins del marc de la campanya de ‘Serveis Socials al carrer’.

I és que entre els mesos de novembre i febrer l’alumnat ha participat en diverses sessions en què, a través de dinàmiques grupals, ha elaborat el guió; a més d’experimentar com es roda un curt, repartint-se rols i funcions propis d’un equip cinematogràfic: director/a, càmera, claqueta, actors i actrius, maquillatge, attrezzo, etc.

Les situacions de maltractament que han treballat en cada grup-aula, de la mà de l’equip de Serveis Socials d’Atenció Primària Bàsica (SSAPB) i professionals de l’àmbit pedagògic i artístic, han inclòs des de la violència digital i internet, el càstig amb el buit o silenci o la violència entre iguals fins a la violència domèstica/familiar, la negligència parental, passant per la violència contra les persones amb diversitat funcional, racisme, maltractament animal i intolerància a l’orientació sexual.

Des de la Regidoria de Polítiques Socials, María José Valenzuela ha posat en valor la metodologia dinàmica i experiencial d’aquest treball i ha anunciat que l’Ajuntament difondrà a través dels seus canals el documental “perquè servisca com a material didàctic per a treballar la prevenció de la violència a les aules escolars”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà