L’Eliana rep una distinció olímpica del COE i és el primer municipi valencià de la història que exerceix com seu del Dia Olímpic

El president del COE (Alejandro Blanco) lliurà a l’alcalde de l’Eliana (Salva Torrent) una distinció que reconeix “el treball, l’esforç i la dedicació de les institucions municipals per la promoció i difusió de l’esport”.

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, va rebre el dimecres 29 de juliol al president del Comitè Olímpic Español (COE), Alejandro Blanco, qui es va traslladar des de Madrid per a concedir a l’Eliana una distinció que reconeix el treball i organització del municipi durant la celebració del Dia Olímpic, del passat 6 de juny.

En la recepció també varen prendre la paraula la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor; i la regidora d’Esports, Eva Santafé. Entre els assistents, representants polítics de la Diputació Provincial, Mercedes Berenguer; i de les Corts Valencianes, Mercedes Caballero.

El president del COE va destacar en la seua intervenció “l’enorme potencial de l’Eliana com a viver d’esportistes” i va recordar als assistents, que omplien el saló de plens del consistori municipal, que “molts estats, no solament ciutats o regions, sinó països, mirarien amb enveja a l’elenc d’esportistes olímpics que han nascut o resideixen a l’Eliana, fent referència a Concha Montaner, Laura Gómez, Sugoi Uriarte, Antonio Reina, Natalia Morskova o Venancio José Murcia, entre altres”. Per a finalitzar, va voler agrair “el fort compromís de tota la ciutadania de l’Eliana, que es va bolcar amb els valors de l’olimpisme, participant en una de les millors jornades del Dia Olímpic que ha celebrat Espanya”.

Per la seua banda, Salva Torrent, va fer èmfasi en la importància que l’esport sempre ha tingut a l’Eliana “som pioners en un model de gestió que permet la practica esportiva de qualitat a més de 3000 famílies de la nostra ciutat” i va reconèixer part d’este èxit als anteriors responsables Josep María Ángel (ex alcalde de l’Eliana), Inmaculada García (ex regidora d’esports) i a l’equip directiu i tècnics esportius de l’Associació de Clubs. Torrent va recordar als joves esportistes “la importància que té fer esport en el trajecte vital de les persones i els va animar a seguir lluitant pels seus somnis”.

L’alcalde, representants de la Fundació Trinidad Alfonso i el president del COE varen coincidir a assenyalar que l’Eliana és un exemple a seguir per xicotetes i grans ciutats, per la qual cosa van a treballar per convertir a la ciutat del Camp del Túria en seu col·laboradora habitual d’esdeveniments del COE i candidata a tornar albergar, en els pròxims anys, el Dia Olímpic.

Després de l’acte institucional, el lliurament del reconeixement olímpic del COE a l’Ajuntament i les signatures en el llibre d’or de la ciutat d’Alejandro Blanco i Elena Tejedor, una exhibició de karate del club local, amb motius olímpics i representant els valors de l’olimpisme, va posar el fermall final a una jornada que consolida el model esportiu de l’Eliana, rebent una distinció del màxim organisme esportiu nacional.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà