L’Ajuntament s’adhereix a la declaració com Bé d’Interès Cultural Immaterial a favor de les Normes de Castelló

La Junta de Govern Local de l’Eliana va aprovar la iniciativa de la Conselleria d’Educació i seguint la invitació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de l’Eliana va aprovar la iniciativa que parteix de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, seguint també la invitació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies a pronunciar-se a favor d’esta acció que pretén reconèixer les normes que regeixen en l’actualitat el valencià.

L’Ajuntament de l’Eliana s’ha adherit a la declaració com Bé d’Interès Cultural Immaterial a favor de les Normes de Castelló. D’esta manera, “es dóna suport a totes les eines de recuperació del valencià realitzades fins al moment, alhora que suposa un al•licient per a potenciar el treball futur de la llengua pròpia que ens identifica com a poble”.

La proposta ve recolzada per diferents preceptes de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana i la Llei de Patrimoni Cultural Valencià. “En essència la declaració com BIC de les Normes de Castelló vénen a protegir la diversitat cultural i el patrimoni històric de tots els valencians i valencianes”.

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha volgut mostrar la seua satisfacció amb esta adhesió: “El valencià és la més alta manifestació de la nostra personalitat com a poble” i ha afegit “amb les Normes de Castelló s’aconsegueix la modernització de la normativa lingüística i es garanteix la vivència i pervivència del valencià”.

El primer edil també ha volgut ressaltar la clara aposta i compromís del govern municipal amb la protecció i promoció del valencià, atès que “en els últims mesos hem posat en marxa l’Oficina de Promoció del Valencià, l’adhesió per declarar les Normes de Castelló BIC, xarrades formatives per a l’ús del valencià als funcionaris i l’ús regular dels dos idiomes en l’Administració”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà