Els veïns trien la Plaça del Mercat per al mercadet dels dimecres

L’Ajuntament de L’Eliana traslladarà el mercat de la Plaça Lluís Escrivà a la ubicació escollida el pròxim mes de setembre

Els veïns de L’Eliana han triat amb els seus vots la Plaça del Mercat per al mercat dels dimecres va haver de traslladar-se a la plaça Lluís Escrivà Com a conseqüència de les obres en l’edifici del mercat municipal. Una vegada conclosa la consulta ciutadana realitzada per l’Ajuntament de l’Eliana i a punt de finalitzar les obres, fonts municipals han assegurat que el mercat dels dimecres s’instaurarà en la ubicació escollida pels veïns el pròxim mes de setembre.

El 63% dels votants va triar la Plaça del Mercat; el 35%, la Plaça Lluís Escrivà; i un 1% no sap/no contesta. Un 6,18% de l’electorat, açò és, 965 votants d’un cens de 15.612 van participar en la consulta.

Durant una setmana, els veïns de l’Eliana majors de 16 anys han tingut l’oportunitat de manifestar la seua opinió davant la pregunta que el consistori va plantejar sobre la ubicació definitiva del mercat dels dimecres.

Com a conseqüència de les obres en l’edifici del mercat municipal, el mercadet va haver de traslladar-se a la plaça Lluís Escrivà durant unes setmanes, a punt de finalitzar les actuacions, i davant la varietat d’opinions sobre la ubicació definitiva del mercat, l’Ajuntament de l’Eliana va prémer l’opinió dels veïns a través d’una consulta ciutadana.

A través del portal web ‘L’Eliana Participa’ i les urnes habilitades en l’edifici de l’Ajuntament i el mercat, la ciutadania de l’Eliana ha pogut decidir, per primera vegada, sobre un assumpte municipal.

L’experiència ha sigut aplaudida per tots els sectors del municipi, comerciants, tenders i veïns els qui veuen amb bons ulls participar en la presa de decisions mitjançant aquest tipus de consultes.

Els principals arguments a favor abocats pels votants sobre la Plaça Lluís Escrivà eren l’amplitud, l’aparcament i l’absència de tràfic, mentre que les bondats de la Plaça del Mercat se centraven en el caràcter cèntric de la ubicació i la tradició.

En finalitzar el recompte dels vots emesos en paper davant el secretari de l’Ajuntament, el president de l’Associació de Comerciants VIU l’Eliana, Sergio Podscharly, i l’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, el primer edil va mostrar la seua satisfacció. “Instaurar els mecanismes de consulta ciutadana a l’Eliana es una de les fites de les quals més orgullós em sent. Sempre he cregut que la democràcia és més que votar cada quatre anys i amb aquesta nova eina anem a facilitar la implicació política dels veïns, al mateix temps es fomenten nous canals de participació que van a enriquir a la nostra societat local, la seua cultura política i una ciutadania més formada i crítica en els assumptes municipals”.

La regidora de govern obert i participació ciutadana, Mercedes Berenguer, ha agraït la implicació dels tècnics municipals i el bon acolliment que ha tingut la consulta entre els veïns. “De les quasi 1000 persones que han participat en el procés dos terços ho ha fet a través d’internet. El nostre objectiu és incrementar aqueixa proporció en futures consultes, per a ser la primera estem molt satisfets”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà