Les Festes en honor a Sant Antoni del Porquet arriben amb una intensa olor a pólvora

L’Eliana es prepara per a viure, del 13 al 15 de gener, les festes al carrer

L’Eliana es prepara per a viure, del 13 al 15 de gener, les festes en honor a Sant Anton Abat, conegut, popularment, com Sant Antoni del Porquet. En el municipi de Camp de Túria, el vessant religiós es combina amb la lúdica, en la qual el foc i la pólvora són protagonistes.

El divendres 13 de gener se celebrarà l’inici de la festa, amb volteig de campanes, a partir de les 19.00 hores, i una cercavila amb coets. A les 20.00 hores, en la plaça del país Valencià, tindrà lloc una cordà infantil, a càrrec de la Penya del Coet. A les 23.00 hores, la tradicional cordà de Sant Antoni oferirà un impressionant espectacle amb ‘barquetes’ i ‘canyes’.

El dia 14 s’iniciarà, a les 8.00 hores, amb la preparació de la foguera i una despertà. A les 10.00 hores, Juanito ‘el guarda’ cuinarà una fesolà, com fera anteriorment el seu pare.

A les 11.30 hores, Sant Antoni i els dimonis recorreran els carrers. A les 18.30 hores, hi haurà una cavalcada amb música de tabal i dolçaina i de la Banda de la Unió Musical de l’Eliana. Després, es repartirà joguets entre els xiquets en el carrer Sant Teresa.

Un correfoc s’iniciarà a les 19.30 hores i els clavaris encendran la foguera a les 20.30 hores, en la Plaça del País Valencià, on es repartiran 2.500 plats de Fesolà.

El diumenge se celebra la gran festa en honor a Sant Antoni del Porquet. A partir de les 11.30 hores, els clavaris recorreran els carrers de la localitat, acompanyats per la Banda de la Unió Musical de l’Eliana.

A les 12.00 hores s’oficiarà la Missa en honor al sant, en l’Església de La nostra Senyora del Carmen i despres eixirà al carrer la imatge de Sant Antón Abad i es beneiran, en el carrer Sant Teresa, tots els animals que es presenten. Així mateix, es repartiran els tradicionals panets -s’espera lliurar 4.000, un per cada assistent-.

A les 13.30 hores hi haurà una cercavila, amb els animals beneïts, amenitzat per la Unió Musical de l’Eliana. A les 14.00 hores, la pólvora recorrerà des del carrer sant Teresa fins al carrer Puríssim. A les 17.30 hores es repartirà xocolata i ensaïmades en un berenar que serà la fi de festa.

El regidos de Festes, Enrique Martínez, ha explicat que aquestes festes en honor a Sant Antoni del Porquet “són un exemple de civisme, en el qual la diversió es combina amb les tradicions, i tots els veïns celebren els dies en un ambient d’agradable convivència”.
 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà