Un solar cedit per una veïna albergarà un pàrquing gratuït de 80 places

parquing

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona disposará dels terrenys per un període de 7 anys

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona construirà un nou aparcament gratuït que ocuparà una superfície de 1.600 metres quadrats i donarà cabuda a prop de 80 vehicles.

El solar ha estat cedit per una veïna de la localitat per un període de 7 anys en què es podran fer inversions d’obres reversibles.

El projecte preveu anivellar el terreny i compactar el sòl per fer-lo accessible a vehicles i vianants. A més es delimitarà la zona perimetral i es marcaran les places d’aparcament. També s’instal·larà enllumenat públic per a augmentar la seguretat dels usuaris i els vehicles durant la nit.

L’Ajuntament està executant en la zona educativa obres d’ampliació de voreres per augmentar la seguretat, el que ha suposat l’eliminació d’algunes places d’aparcament. Amb este nou pàrquing, s’amplia de manera considerable l’oferta de places en una zona del municipi on es troba un centre educatiu i una zona comercial i d’oci.

Es tracta del segon pàrquing que l’ajuntament construix en el darrer any. A finals de 2016 s’obria al públic l’aparcament del carrer Poeta Llorente, la principal zona comercial del municipi i que ha servit per descongestionar una zona tradicionalment complicada per a l’aparcament. A més, l’Ajuntament té previst condicionar l’aparcament de vehicles que actualment es troba en l’Avinguda del Mas de Tous i que dóna servici a una de les zones comercials del municipi.

L’alcalde de la Pobla, Josep Vicent Garcia, ha destacat l’esforç que en l’actual legislatura està fent l’equip de govern per solucionar la falta de places d’aparcament que arrossega el municipi. “Necessitem crear espais més agradables per als vianants, amb voreres més amplies i fer-ho compatible amb la necessitat dels veïns d’aparcar el seu cotxe”.

Davant la falta de terrenys públics, Garcia afirma que l’Ajuntament està negociant amb propietaris particulars per aconseguir la cessió de terrenys que permeten construir aparcaments dins el nucli urbà. En este sentit, s’ha mostrat satisfet de la predisposició dels propietaris en la cessió dels terrenys i ha posat de relleu que en l’actual legislatura s’han creat 140 places d’aparcament en les zones comercials i educatives del municipi.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà