La Pobla de Vallbona es proposa millorar l’estat dels seus carrers

Un dels Un dels carrers objecte de millora.
Un dels carrers objecte de millora.

Tornar a asfaltar i millorar el ferm i el paviment són les mesures principals

El consistori de la Pobla de Vallbona ha posat en marxa una sèrie d’actuacions amb el ferm objectiu de millorar l’estat dels seus carrers. Les obres es centren en diferents zones residencials del municipi. Les principals millores estàn orientades a millorar el ferm, tornar a asfaltar i afegir trossos per millorar el paviment a les diferents vies.

Quatre són les actuacions principals: la primera consisteix en una sèrie de millores en la carretera d’accés a la zona coneguda com “la Sima”, i forma part d’una de les sol·licituds efectuades per la ciutadania de la localitat a través dels Pressupostos Participatius. Les obres pretenen millorar la senyalització, afegir elements que contribuïsquen a disminuir la velocitat del tràfic rodat i tornar a pavimentar parcialment la carretera. El pressupost és de 25.298,91 euros.

La segona actuació s’articula en torn a una sèrie de millores de la calçada “en calent”, que suposaràn en la pràctica l’arranjament de diferents trams on s’han trobat enfonsament del ferm o rases. Aquestes actuacions afectaràn els carrers Reis Catòlics, Mestre Serrano, Gaspar Marín, Agustina d’Aragó, Llevant i Verge del Montiel.

També hi ha obres en la rotonda d’entrada al nucli urbà de la Pobla de Vallbona (en la prolongació del carrer Guillem Roch) i s’escometran actuacions en la urbanització “Rascanya”, on les arrels de l’arbrat han provocat que s’alce part de l’asfaltat. Tant aquestes obres (que tenen un pressupost de 29.584,78 euros) com les de “la Sima” s’estan executant durant el present mes.

Una de les zones de la localitat que seràn asfaltades.

La tercera actuació consisteix en pavimentar el pàrquing que se situa en el carrer Blasco Ibáñez. En aquest projecte, la qual cosa es pretén és dotar aquest espai amb capacitat fins quasi 60 places d’una superfície de DTS (Doble Tractament Superficial), un paviment granular (de graveta, no d’asfalt). Les obres començaran el gener de 2018. Aquestes tres actuacions són finançades per l’Ajuntament, amb fons propis, amb una inversió conjunta de 60.874,69 euros.

La quarta actuació compta amb fons de la Diputació de València (concretament, 118.000 euros), a través de les seues IFS (Inversions Financerament Sostenibles). Les millores s’iniciaran al gener, i serviran per a millorar l’estat de l’asfaltat dels carrers Fèlix Rodríguez de la Font, Maria Micaela, Lucena, Generalife, Iale, Dublin, Luis Monzonís, Nou i la Pau.

El regidor d’Urbanisme en l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, Juan Aguilar, ha explicat que aquestes obres s’efectuen “per a millorar la vida de tots els veïns del municipi, independentment de la zona residencial en la que visquen”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà