La Diputació de València edita una Guia del Patrimoni Local de la Pobla

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ja té la nova Guia Local de Patrimoni, elaborada per la Diputació de València juntament amb el propi Ajuntament, dins del cicle de guies didàctiques del Tour d’Ofertes Culturals que està realitzant la Diputació.

José García

Es tracta d’una publicació d’unes 80 pàgines que mostra de forma didàctica la història i la riquesa artística i patrimonial de la Pobla, juntament amb altres aspectes d’interès, tant del municipi com de la comarca del Camp de Túria.

La guia està dirigida als alumnes de primària i secundària i es repartirà en tots els centres docents. Consta d’apartats explicatius i també d’activitats, per a reforçar la comprensió dels estudiants. Està editada en valencià i castellà. Per a elaborar la guia, el grup de pedagogs i personal especialitzat de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València van realitzar diverses visites als llocs de major rellevància de la localitat i es van reunir amb l’Àrea de Patrimoni de la Pobla per coordinar els treballs.

La guia està formada per tres blocs temàtics. El primer bloc fa referència a la comarca i als seus aspectes geogràfics i climatològics, juntament amb l’anàlisi d’uns dels elements més destacats del Camp de Túria, com el riu Túria.

El segon bloc narra de forma resumida la història de la Pobla, explica el seu escut heràldic i analitza el tipus de construccions que es poden veure en el municipi, a més de mostrar els monuments més importants, com l’ermita de Sant Sebastià, les dues esglésies, la Casa de Bernal o la Casa Gran, entre molts altres.

El tercer bloc realitza un recorregut pel patrimoni mediambiental i artístic, amb especial atenció al paisatge natural municipal La Manguilla, un entorn natural situat a les portes de la Serra Calderona, i a les pintures gòtiques de l’església de Santiago Apòstol, de gran rellevància artística. Tots els apartats tenen les seues corresponents activitats.

D’esta manera, l’Ajuntament de la Pobla amplia els instruments per difondre entre els més joves la història, la cultura i el patrimoni del poble, i que se suma a iniciatives com les visites nocturnes als edificis més emblemàtics de la població per conèixer la seua història, o les visites didàctiques dels col·legis al museu etnològic la Casa Gran, on es realitzen representacions teatrals per explicar els costums i la vida dels nostres avantpassats.

 

1 Comment
  1. Es indignante. En plena fase de recortes económicos en todos los ambitos, nuestros dirigentes populares no tienen mejor idea que gastar un porrón de pasta en una guia absurda que pone de manifiesto que determinadas concejalías del Ayuntamiento no sirven para nada. Los jóvenes de La Pobla no deberían precisar de una guía, realizada a saber por quien, para conocer el patrimonio de su pueblo, Señora alcaldesa, ponga a sus concejales a trabajar EN EL AYUNTAMIENTO, que fuera ya sabemos que si lo hacen, y dejen de derrochar.

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.