Salvar la jara de Cartagena

flor

Només queda un exemplar silvestre genèticament pur en el món, en La Pobla de Vallbona

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha donat el primer pas en la Pobla de Vallbona per a salvar de l’extinció el Cistus heterophyllus subespècie carthaginensis, la ‘jara de Cartagena’.  

D’esta planta només queda un exemplar silvestre genèticament pur en el món, en el paratge de La Manguilla, en el terme municipal de la Pobla de Vallbona, considerat com a planta mare, de la que s’han obtingut llavors.

En eixe lloc hui un grup d’alumnes de quart d’ESO i primer de Batxiller de l’IES La Vereda de la localitat, junt amb el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, han plantat 250 exemplars obtinguts d’unes poques llavors i després de més de 20 anys de treball.

L’objectiu de la conselleria consistix a salvar esta planta del perill d’extinció en un termini de tres anys. Com ha destacat el secretari autonòmic, es tracta de l’única planta declarada en «situació crítica» pel Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient, la màxima categoria d’amenaça.

Es realitzaran altres plantacions d’esta subespècie pròximament en Bétera i Paterna, també en col·laboració amb les administracions locals.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.