Insomni, el nou llibre de Cèsar Martí i Daniel Olmo: una història de 45 nits de vigília

insomnii

La Casa de la Cultura de la Pobla acull la presentació

Tothom, alguna vegada a la vida, ha passat una nit en vetlla. Aquest estat de vigília s’ha presentat, sovint, a les portes de la casa de l’escriptor Cèsar Martí (La Pobla de Vallbona, 1979), informàtic de professió i escriptor per devoció. La foscor nocturna li ha donat major lucidesa creativa i, així, han sorgit els diversos texts del nou llibre: Insomni.

“És una recopilació, però també hi ha texts nous. No tenen relació entre ells. El fil conductor de tots ells és l’insomni. Muntem una història de 45 nits de vigília”, explica l’autor turienc.

Segons el poblà, “l’insomni pot transmutar la nit en creativitat i sota aquesta empara, i amb les conseqüències físiques i psicològiques que suposa la incapacitat de dormir, es lliguen les pàgines d’aquest llibre”, assegura.

L’afició a l’escriptura li ve de lluny, però en 2010, quan va presentar un relat a un concurs literari, aquesta va augmentar. Poc després va obrir un blog on publica alguns dels seus escrits, dels quals, ara, alguns passaran a paper. Cèsar es dedica professionalment al desenvolupament de pàgines web, però li agradaria viure de la literatura: “No fem açò per diners, sinó pel plaer de compartir. És un projecte humil, en valencià”, que acaba de veure la llum en maig de 2018 amb el pròleg del cantautor de Cocentaina Andreu Valor.

insomni2Daniel Olmo (Alcoi, 1973), és qui, des d’Olocau, ha il·lustrat els milers de paraules insomniadores. Daniel ha realitzat projectes de diferent caire dins del món plàstic i s’ha especialitzat en la il·lustració. Autor de tot un seguit de treballs editorials, així com publicacions, en les quals s’ha fet ús de diferents disciplines com ara el còmic i la novel·la gràfica.

Des dels seus inicis professionals ha col·laborat amb el grup musical VerdCel. També, és l’autor de moltes altres portades i il·lustracions de projectes musicals així com de llibres com ara Com un record d’infantesa (Sembra Llibres, 2015) de Feliu Ventura.

Amb Insomni, el tàndem alcoià-poblà reprén la col·laboració que ja van tenir amb l’autoedició d’Introducció als esports de muntanya (2014), un llibre introductori destinat a tothom que desitge introduir-se als esports de muntanya.

El llibre s’ha autoeditat mitjançant un procés de micromecenatge a la plataforma Verkami per a costejar-ne les despeses econòmiques i van aconseguir més de 3.000 euros en 40 dies.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà