S’instal·la una estació meteorològica a la Pobla de Vallbona

estaciometeologica

Disposa d’un sistema d’alertes connectades amb Protecció Civil i Policia Local

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha instal·lat una estació meteorològica amb la qual es pot oferir a la ciutadania informació referida a les temperatures previstes, anàlisis de pluviometria, velocitat del vent o les previsions sobre la humitat en l’ambient.

De moment, és possible accedir a aquestes dades a través de la pàgina web http://inforatge.com/meteo-lapobladevallbona, encara que està previst que s’incloga també en l’app La Pobla Info i en la web municipal.

El regidor de Medi Ambient, Javier Descalzo, ha explicat que aquesta adquisició s’efectua per que els veïns disposen d’aquesta informació i “amb aquesta eina podrem elaborar informes relatius a pluges intenses o forts vents, que a vegades poden generar desperfectes en empreses i en cultius. Fins i tot en habitatges de particulars es produeixen danys i no sempre és senzill justificar què ho va ocasionar. Amb les dades que ens ofereix l’estació meteorològica serà més senzill tramitar les reclamacions davant les entitats asseguradores”.

L’estació disposa també d’un sistema d’alertes, que estan connectades amb Protecció Civil, Policia Local i que permeten tenir constància de vents amb una intensitat superior a l’habitual, així com pluges especialment abundants. “Considerem rellevant que els regidors, l’alcalde, agents de Policia Local o efectius de Protecció Civil disposen d’una eina que els indique en temps real qualsevol incidència que puga permetre’ns donar una resposta més eficaç i immediata”, ha afig l’edil de EU.

 

 

 

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà