La urbanització Maravisa compta des de hui amb un nou espai biosaludable

Parque biosaludable la Pobla Camp de Túria

S’ha obert este matí en l’avinguda Miguel Àngel de la Pobla de Vallbona

Representants de l’equip de govern de la Pobla de Vallbona han visitat este matí el nou parc biosaludable que s’ha obert al públic des de hui en l’avinguda Miguel Àngel, a la urbanització Maravisa. Es tracta d’una actuació inclosa en el Pla d’Inversions Participatives 2018, i que va acabar sent la que més vots va obtenir en les zones residencials de la zona est.

A l’acte d’inauguració d’aquest espai d’oci s’han desplaçat diversos edils de la corporació municipal, així com representants de col·lectius socials i veïnals de la zona. El regidor de Participació Ciutadana en el consistori poblà, Javier Descalzo, s’ha encarregat d’explicar als presents en quins ha consistit aquesta actuació i quins eren els objectius marcats.

“Han sigut tres les accions escomeses en aquest entorn. D’una banda, hem integrat la zona de jocs infantils en un únic espai, on s’ha instal·lat un sòl especialment habilitat per a garantir una major seguretat de xiquets i xiquetes que fan ús d’aquest espai. A més, s’ha creat un espai biosaludable que es divideix en dos apartats: en un d’ells s’han tingut en compte les necessitats de les persones més majors, mentre que en l’altra s’ha pensat més en les reivindicacions de gent més jove”, explica Descalzo.

“Existeixen alguns aparells que podran emprar les persones de la tercera edat. Tenen colors grisos i s’utilitzen per a millorar la mobilitat i flexibilitat d’aquestes persones, així com per a mantenir un bon to físic. Són molt útils per a prevenir molèsties i millorar l’estat després d’haver patit alguna lesió. A més, hi ha diversos aparells que s’empren per a fer cal·listènia, que és un sistema emprat per a desenvolupar la musculatura seguint certs exercicis. Aquests elements tenen colors verds i compten amb molts seguidors entre la gent jove”, afig l’edil de Participació Ciutadana: “De fet, tenim previst crear una altra zona de cal·listènia en el nucli urbà, perquè és alguna cosa que demanda bastant la joventut del nostre municipi”.

Javier Descalzo va explicar als presents que aquesta inversió (amb un pressupost de 38.000 euros) ha inclòs la col·locació dels aparells de cal·listènia i gimnàstica biosaludable; la instal·lació de mobiliari urbà (bancs i papereres); i la plantació d’arbres en la zona (instal·lant-se, així mateix, un sistema de reg per degoteig). També s’ha dotat a la zona de jocs infantils d’un sòl de cautxú especialment preparat per a millorar la seguretat infantil dels xiquets i xiquetes que usen aquest espai d’oci. Les obres s’han prolongat durant dos mesos, aproximadament.

No Comments Yet

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.