El nou centre ocupacional Trencadís en la Pobla atendrà a 36 persones

Ajuntament Pobla Vallbona

L’espai comptarà amb quatre monitors, un psicòleg i un fisioterapeuta

El ple de la Pobla de Vallbona celebrat ahir va aprovar el reglament del pròxim centre ocupacional ‘Trencadís’, que servirà perquè 36 persones amb diversitat funcional puguen gaudir d’un espai en què podran treballar, tindre una atenció personalitzada i evitar la seua exclusió social. Aquest nou reglament va obtenir el suport de Compromís, PSPV, CUPO, EUPV i Cs, i l’abstenció del PP.

En la seua intervenció, la responsable de l’àrea de Diversitat Funcional, Beatriu Palmero, va explicar què és un Centre Ocupacional i quins tràmits s’han seguit fins que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha donat el seu vistiplau a la sol·licitud presentada des del consistori poblà: “Aquest procés es va iniciar en l’últim trimestre de 2015, quan ASDISP (Associació de Discapacitats de la Pobla de Vallbona) ens va transmetre la necessitat de disposar d’un espai en el qual les persones del nostre municipi pogueren continuar formant-se i treballant, tenint l’atenció que requereixen en cada cas”.

“Actualment hi ha nou persones de la nostra localitat que acudeixen al Centre Ocupacional de Riba-roja de Túria. També hi ha altres tres que s’han de desplaçar fins al Centre Ocupacional de Llíria. Així mateix, hi ha persones que estan a casa, en llista d’espera, perquè no tenen els recursos per a ser ateses com mereixen. Amb l’arribada de ‘Trencadís’, aqueixa situació acaba. Ara disposarem d’un Centre Ocupacional per a 36 individus, repartides en quatre aules”, va explicar Palmero.

“En el reglament que ara aprovem queda establit que s’oferiran aquests serveis, de forma gratuïta, de dilluns a divendres (de 9.00 a 17.00 hores). Aquest espai comptarà amb quatre monitors, un psicòleg i un fisioterapeuta. Serà un servei que es licitarà, perquè no pot prestar-se amb treballadors de l’Ajuntament”, va afegir aquesta edil, qui va voler agrair la col·laboració que ha existit en tot moment amb el personal del Centre d’Educació Especial ‘Verge de l’Esperança’, a Xest.

Palmero va explicar que, amb aquest pas, “podem garantir que totes les persones que actualment han de desplaçar-se ara podran ser ateses a la Pobla de Vallbona. A més, la inversió municipal que s’està efectuant per a cobrir les despeses de desplaçament i d’atenció en el Centre Ocupacional de Riba-roja, que depén de la Mancomunitat del Camp de Túria, s’estalviarà. De manera que donarem una millor atenció a aquestes persones i tot serà sufragat per les autoritats autonòmiques, així que tot són avantatges”, va concloure Palmero.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà