L’equip de govern de la Pobla de Vallbona comptarà amb 8 regidors alliberats

Ajuntament Pobla Vallbona

Les retribucions pujaran fins a els 36.000 euros anuals en la legislatura 2019-2023

L’ajuntament de la Pobla de Vallbona augmentarà el nombre de regidors alliberats en esta legislatura. En total seran 8 els regidors que tindran dedicació completa al consistori a més de l’alcalde que tindrà una dedicació parcial del 75%. 

La mesura busca millorar la gestió municipal amb responsables polítics que tinguen dedicació exclusiva i que puguen controlar en el dia a dia les competències delegades. El primer edil, Josep Vicent Garcia assenyala que la Pobla de Vallbona “és el municipi més gran de la comarca de Camp de Túria i necessita un equip potent capaç de gestionar amb eficàcia el consistori”.

L’ajuntament de la Pobla compta amb una plantilla de 200 treballadors i amb un pressupost superior als 18 milions d’euros. En els últims quatre anys el consistori ha aconseguit un superàvit de 6 milions d’euros amb un equip de govern que ha estat supervisant la gestió i la despesa en cadascuna de les àrees, «en la majoria dels casos amb una dedicació completa de regidors no alliberats i que no han estat retribuïts per la seua faena». L’alcalde ha assenyalat que s’ha demostrat durant quatre una gestió eficaç i ara el que cal es retribuir a les persones pel treball que fan i la responsabilitat que exercixen.

En esta legislatura el salari dels regidors passarà dels 31.000 a 36.000 euros anuals, un augment que equipararà els sous al de localitats com Llíria i quedarà molt per baix d’altres municipis com Bétera amb 37.500, Riba-roja amb uns salari que ronda els 39.000  i l’Eliana amb 43.200 euros, tots ells amb menys habitants que la Pobla.

En este sentit Garcia assegura que els polítics “tenen dret a cobrar pel treball que realitzen i que tot i este augment el salari dels regidors continuarà per baix del de molts tècnics dels departaments que depenen d’ells tot i la importància de les decisions que prenen”.

No hi han comentaris

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà