L’empresa de gestió de les aigües residuals subvencionarà el 60% del col·lector de la Nord

L’EPSAR pagarà 2,1 milions d’euros de les inversions en la Pobla de Vallbona

L’empresa de gestió de les aigües residuals, EPSAR, es compromet a subvencionar el 60% de les inversions necessàries per construir el col·lector estructural de la zona nord de la Pobla de Vallbona i la connexió sud amb la depuradora pel camí de l’Assagador. Així els ho ha traslladat el gerent de l’empresa pública, Enrique Lapuente, a l’alcalde, Josep Vicent Garcia i el regidor d’Urbanisme, Juan Aguilar.

Lapuente ha confirmat que les obres s’inclouran dins el Segon Pla Director de Sanejament i Depuració de la Comunitat Valenciana que ha de coordinar les actuacions de la Generalitat i les entitats locals en matèria d’aigües residuals.

La Pobla de Vallbona ha registrat ja davant l’empresa pública EPSAR l’avantprojecte de les canalitzacions principals de les urbanitzacions de la zona nord i on es troben ubicats més de 1.100 xalets actualment sense connexió amb la depuradora valorat en 1,5 milions d’euros. També s’obtindrà ajuda per a la connexió sud amb la depuradora valorat en poc més de 2 milions d’euros.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona ha manifestat la satisfacció per “una subvenció que pot arribar a ser de 2,1 milions d’euros i que permetrà rebaixar considerablement l’aportació que han de fer els veïns afectats”.

L’alcalde de la Pobla i el regidor d’Urbanisme han valorat la implicació del gerent d’EPSAR en solucionar un problema que s’ha generat al municipi amb construccions de més de 30 anys sense que ningú els donara una solució i amb el risc de contaminar els aqüífers de la localitat.

Garcia ha recordat que quan el projecte es presentava el mes de febrer davant els veïns “es va anunciar que es demanarien totes les ajudes per abaratir el cost, un compromís  que ara s’està complint”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà