Obre una oficina a l’Ajuntament per tramitar la revisió cadastral

El valor cadastral dels immobles de la Pobla de Vallbona s’actualitzaran enguany, amb uns canvis que s’aplicaran a partir de 2012. Per això, l’Ajuntament d’esta població ha creat una oficina que s’encarregarà d’efectuar notificacions i atendre al·legacions en este àmbit. Des del 5 d’octubre es podran fer al·legacions.

José García

Des del consistori poblà s’explica que esta revisió cadastral afectarà a 216 municipis i que eixa modificació tindrà els seus efectes jurídics en 2012. Fins al 5 d’octubre es notificaran les revisions cadastrals i, a partir d’eixe moment, esta oficina arreplegarà totes les al·legacions dels veïns, per a traslladar-les a la Gerència del Cadastre del Ministeri d’Economia i Hisenda. L’oficina habilitada a este menester està situada en l’Ajuntament i atendrà els veïns de 9:00 a 15:00 hores.

L’equip de govern de la Pobla de Vallbona sap que esta modificació del valor cadastral és una mesura impopular, en l’actual situació de crisi i, per eixe motiu, ha anunciat que posarà en marxa una sèrie de mesures “per a flexibilitzar i repartir el possible increment del cadastre”. Així, l’Ajuntament poblà ha anunciat que “el pagament el diferirà en l’Impost de Béns Immobles en 10 anys”. Açò implica que “la possible pujada no es reflectirà ‘de colp’, sinó que es fraccionarà durant la pròxima dècada”. Així mateix, el consistori “donarà facilitats de pagament amb els fraccionaments dels rebuts de l’IBI en 2012”.

Des de l’Ajuntament d’este municipi es recorda que el valor cadastral no es modificava a la Pobla de Vallbona des de 1998. Estes mateixes fonts assenyalen que la contribució urbana o Impost sobre Béns Immobles (IBI) de l’Ajuntament de la Pobla se situa en el 0,57%, davant del 0,97 de mitjana a la Comunitat Valenciana i el 0,66% de la mitjana estatal.

Jaume Cortina, líder dels socialistes poblans, ha assegurat a InfoTúria que la modificació que es farà efectiva a la Pobla de Vallbona a partir de 2012 “ha partit de l’actual equip de govern, del PP, i no del Ministeri d’Economia i Hisenda del govern d’Espanya”. A més, ha anunciat que la seua formació té la intenció de presentar una proposta en el pròxim Ple contrària a la de l’actual corporació: “En l’actual context, modificar el valor cadastral dels immobles del municipi és una mida que suposarà greus penalitats per a molts dels nostres veïns. Nosaltres, per contra, volem que eixa modificació siga a la baixa: volem passar del 0,57% actual a un 0,50%”, explica Cortina.

“L’altra opció que proposem és seguir el model emprat en altres poblacions, com ara l’Eliana, en el qual s’estableixen unes bonificacions econòmiques determinades per a una sèrie de trams, a partir del nivell de renda de cada persona: d’esta manera, aquell que menys tinga, més es beneficiarà d’eixes bonificacions, amb la finalitat de fer més suportable el pagament de l’IBI”, conclou Cortina.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà