La Pobla i el Col·legi Notarial signen un conveni per facilitar el pagament de la plusvàlua

colegio notarios

El conveni es firma per 4 anys

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha firmat un conveni amb el Col·legi Notarial de València que permetrà facilitar el pagament de l’impost de plusvàlues. Amb este acord, l’ajuntament autoritza els notaris a representar els interessats davant l’administració local per calcular este impost i generar el rebut per al seu pagament.

D’esta manera s’aprofiten les noves tecnologies de la informació per oferir a la ciutadania la possibilitat que durant l’escriptura d’una propietat, el notari accedisca a la base de dades del consistori i obtinga un esborrany de l’autoliquidació de l’impost. Amb ell, els veïns podran tramitar el seu pagament directament al banc o bé a la passarel·la de pagament de l’ajuntament.

La firma amb el Col·legi de Notaris de València farà que des de qualsevol notaria d’Espanya es puga generar una autoliquidació amb l’ajuntament. Açò beneficiarà a tots aquells que compren o hereten una propietat i que evitarà desplaçaments i tràmits administratius al consistori.

Se simplifiquen així els tràmits a l’agilitzar la notificació de la documentació entre ajuntament i notaries, evitant gestions a la ciutadania.

L’acord permetrà també als compradors i hereus conéixer la situació tributària de la propietat amb l’ajuntament prèviament a la seua escriptura. D’esta manera, s’evita que aquelles persones que adquirixen una propietat, es troben amb deutes que desconeixien.

El conveni es firma per un termini de quatre anys amb possibilitat d’ampliació durant quatre anys més.

A l’acte han assistit l’alcalde, Josep Vicent Garcia, el president del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos, i Manuel Puerto, notari de la Pobla de Vallbona.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.