La Pobla de Vallbona va incrementar un 60% les ajudes socials en 2020

ajuntament la pobla

La majoria de les ajudes van estar destinades a necessitats bàsiques

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona va augmentar un 60% les ajudes socials durant el 2020 per fer front a la situació creada per la pandèmia de la COVID19. En concret, es van concedir prop de 250.000 euros en subvencions socials front als 157.000 concedits l’any anterior.

Al llarg del 2020, l’Ajuntament va tramitar favorablement 774 sol·licituds d’ajuda, la qual cosa suposa 268 peticions més que en 2019. D’estes ajudes, 176.800 euros s’han destinat a necessitats bàsiques com l’alimentació i la roba de famílies en situació de vulnerabilitat. A situacions extraordinàries i sobrevingudes de les famílies, s’hi han destinat 64.000 euros. També l’ajuntament ha aprovat ajudes per un valor de 7.760 euros per al suport de famílies en situació de pobresa energètica.

Entre les ajudes concedides en 2020, l’ajuntament ha prestat suport a 153 famílies que, per culpa de la COVID-19, s’han vist afectades per un ERTO o que han perdut la faena. L’import d’estes ajudes ha sigut de 33.385 euros. També s’han aprovat 3.790 euros a la compra d’aliments infantils per a estes famílies, com que la pandèmia les ha deixat en una situació precària.

Les repercussions econòmiques provocades per la pandèmia han fet que famílies que fins ara no ho necessitaven s’hagen vist abocades a demanar ajudes socials. Amb este increment del pressupost en polítiques socials, des del govern municipal es manté el compromís d’augmentar les partides tant com siga necessari per evitar que cap família es quede enrere. Des de l’ajuntament es vol evitar que una situació de crisi i de vulnerabilitat temporal esdevinga definitiva per a les famílies.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà