El CEL s’ofereix per efectuar un estudi que evite altres situacions semblants a les tales d’arbres del SCR-IBM

El Camp de Túria
El Centre d’Estudis Locals (CEL) de La Pobla de Vallbona s’ha oferit per un estudi que permeta aprobar una ordenança municipal sobre protecció de l’arbrat d’interès local, mab l’objectiu d’evitar situacions com les viscudes recentment, on més de 35 pins han sigut serrats amb màquines al sector SRC-IBM.

José García

A eixa zona de la Pobla de Vallbona s’han Serrat un gran nombre de pins d’un conjunt arbori, amb exemplars de més de 50 anys de vida. Des del CEL s’explica què hi ha un departamento  d’arbres monumentals a la Diputació de València, i són molts els municipis valencians que en formen part.

Representants del CEL comenten que, redactant una ordenança que després hauria de ser aprovada, “s’evitaria que en un futur succeïren fets semblants tan lamentables com els que han ocorregut ara”. Afigen des d’este col·lectiu cultural de la Pobla que amb les obres previstes al PAI de la zona, “els arbres existents en un dels marges no es podrán conservar i el cost ambiental serà enorme atès que es tracta d’un dels únics indrets on encara hi ha exemplars autòctons que cal conservar i defensar”.

Consideren al CEL que esta deficient actuació actuació de l’empresa que executa ara les obres del PAI “s’hauria evitat si hi ha hagués hagut un pla municipal concret, consistent en la catalogació, conservació, protecció dels conjunts arboris i, en el seu cas, la replantació o plantació”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà