La Pobla de Vallbona adjudica el contracte de parcs i jardins

jardinería la pobla

Els vehicles i la maquinària seran elèctriques i la plantilla passa de sis a deu treballadors

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha adjudicat el nou contracte de jardineria. La concessió per al manteniment dels parcs i zones verdes suposarà un canvi en el concepte de zones verdes per adaptar-lo a criteris de sostenibilitat i millora del medi ambient.

La Pobla de Vallbona tendirà a la implantació d’arbres i flora autòctona més adaptada al clima mediterrani i es reduirà la superfície de gespa per evitar el consum excessiu d’aigua i se substituirà per altres cobertures més sostenibles com són els triturats de restes de poda. D’esta manera es reduiran també els residus generats per la poda que s’utilitzaran per a compostatge amb reutilització de quilòmetre zero.

L’Ajuntament preveu també una reducció de productes fitosanitaris amb tractaments biològics i sense herbicides que permeten una major biodiversitat i es racionalitzarà la jardineria amb l’eliminació d’aquells murs verds que no tenen cap finalitat de seguretat.

El nou contracte suposa un canvi en la flota de vehicles de l’empresa que passaran a ser 100% elèctrics. També la maquinària utilitzada per als treballs de jardineria serà majoritàriament elèctrica amb emissions zero.

L’ajuntament preveu a més una ampliació considerable de les zones verdes utilitzables amb la neteja d’aquelles parcel·les arbrades que per falta de manteniment no són accessibles. S’esporgaran els arbres, eliminaran pedres i es crearà una coberta vegetal que permeta l’entrada del veïnat a terrenys públics.

L’empresa adjudicatària ha subrogat el personal que passa de sis a deu treballadors, amb la millora que suposa per al manteniment de les zones verdes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà