La Pobla de Vallbona bonifica al 95% l’impost de les plusvàlues en les herències

carrer de la Pobla

La nova ordenança crea nous trams per a les transmissions especulatives

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat la bonificació de l’impost sobre l’increment de valor de les propietats urbanes en casos d’herència. En concret es subvenciona un 95% l’impost de les plusvàlues sobre terreny catalogat com a urbà del qual es podran beneficiar els familiars directes. La nova ordenança elimina el requisit que el beneficiari haja de ser convivent en el moment de la mort per poder acollir-se a la bonificació.

S’adopta així la màxima bonificació per a tots els casos i sesuprimixen els trams en funció del valor del terreny que oscil·laven del 25 al 95%. S’inclouen a més entre les beneficiades totes les propietats urbanes i no només el primerhabitatge com recollia l’anterior ordenança.

La nova ordenança facilita una redistribució més justa dels impostos i beneficia les persones que hereten la propietat d’un familiar directe. Esta baixada d’impostos es compensarà amb una modificació en les transmissions especulatives. Es creen quatre trams que manté l’actual 12 per cent, en transmissions a llarg termini entre setze i vint anys,fins al 20 % per a les compravendes especulatives de menys de cinc anys. L’impost per transmissions especulatives només s’aplicarà en cas que hi haja una revalorització del terreny.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha manifestat que “amb esta abaixada d’impostos sobre les herències responem a una demanda social que des del govern considerem justa”. “Volem una millor redistribució dels impostos i amb la nova ordenança beneficiem a les persones que hereten una propietat davant aquelles que fan operacions especulatives de compra-venda”, ha assegurat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà