L’Ajuntament de La Pobla de Vallbona pagarà 86.000 euros pel lloguer dels terrenys del col·legi ‘El Campés’

Col·legi públic El Campés

 

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona passarà de pagar 35.000 euros a 86.000 euros als propietaris dels terrenys on està construït el col·legi públic ‘El Campés’, després que així ho decretara la sentència resultat del judici celebrat entre aquest colectiu i l’Ajuntament.

Jesús Pérez

‘El Campés’ està construït en uns terrenys afectats pel Pla d’Actuació Integrada (PAI) R-24. El programa urbanístic està sense desenvolupar degut a que els propietaris no poder afrontar econòmicament el cost que suposa la construcció  d’una instal·lació elèctrica que abastisca la zona. Per tot açò l’Ajuntament no pot adquirir en propietat els terrenys i depèn d’un contracte de lloguer amb els propietaris.

Des de la construcció en 2010 de ‘El Campés’, hi ha un desacord entre les parts sobre la quantitat a pagar per la cessió dels terrenys i açò ha derivat en un conflicte que ha acabat als tribunals. El jutge ha decretat que la quantitat reclamada pels propietaris és la legítima, passant de pagar 35.000 en 2013 a 86.000 euros en 2014.
 
El PSPV ha criticat el Partit Popular perquè considera que “una mala planificació i ordenació urbanística porta a casos tan lamentables com el del col·legi públic de ‘El Campés’ ja que ha de desemborsar una quantitat important de diners per a l’ocupació d’uns terrenys que encara no són de titularitat municipal”.

El portaveu socialista, Mikel Aragón, ha afegit que si en el seu moment “s’haguera planificat correctament el creixement de la població durant els anys 2000 s’hauria reservat un terreny suficient per a la construcció dels centres educatius i sanitaris” però “el PP va preferir apostar per un ritme urbanístic vertiginós sense cap tipus de previsió de futur”.

Des de l’equip de govern s’accepta la sentència, alhora que asseguren que mantindran noves reunions amb els propietaris per tal d’arribar a nous acords.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà