El projecte ‘Vestim la Casa Bernal’ guanya el concurs per recuperar l’immoble

Casa Bernal

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona licitarà les obres per 1,5 milió d’euros

La Pobla de Vallbona ha adjudicat a la proposta ‘Vestim la Casa Bernal’ l’execució del projecte de recuperació de l’immoble. Els panells presentats per Tecum arquitectura ha estat guanyador del concurs d’idees convocat per l’Ajuntament per a recuperar este immoble patrimonial.

El premi del concurs està dotat en 50.000 euros, 7.000 per la proposta i 43 per a la realització del projecte d’execució de l’obra. El projecte ha estat seleccionat entre les vuit propostes presentades per la seua innovació i el respecte a la història i els elements patrimonials de l’edifici.

El jurat ha estat format per l’arquitecte i l’enginyer municipal, un arqueòleg, professorat de la universitat politècnica i representants del Col·legi d’Arquitectes i de la Conselleria de Patrimoni. Entre els criteris de selecció s’ha valorat la qualitat de la proposta, els valors tècnics i funcionals, arquitectònics, mediambientals i els valors socials.

La proposta guanyadora contempla la reutilització de tots els espais de la Casa Bernal de manera polivalent per a poder acollir diferents usos i activitats. A més, donarà continuïtat visual entre el interior i l’exterior de l’immoble que permeta fer del pati de la casa una plaça.

L’edifici de la Casa Bernal disposarà tres sales d’exposicions, dos sales d’estudis, un centre d’investigació de les obres de Teodor Llorente, una plaça interior i un escenari polivalent a més del servei de cafeteria. A més, es crearan ombratges interiors que permeten la utilització del pati duran tot l’any. Es respecten així els usos que va determinar el procés participatiu impulsat per l’Ajuntament. D’acord amb el veïnat, el pati de la Casa Bernal s’ha de convertir en l’eix central i un punt de trobada per a la ciutadania.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona té previst licitar les obres d’execució de la rehabilitació integral de l’edifici en 2022 amb un pressupost d’un milió i mig d’euros. La recuperació de la Casa Bernal convertirà en un dels principals edificis socioculturals de la Pobla de Vallbona este immoble catalogat de bé de rellevància local.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà