El consistori i el Sindicat de Regs arriben a un acord per la conservació d’arxius històrics

L'alcaldessa revisa els arxius a restaurar.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona i el Sindicat de Regs de la localitat han acordat que es protegiran, conservaran i digitalitzaran onze arxius pertanyents este col·lectiu  per la preservació d’aquests documents, que passaran a formar part del patrimoni històric, documental i bibliogràfic de la població.

Jesús Pérez

El consistori es compromet així a, en una primera fase, traduir i digitalitzar els documents; i en una segona, a restaurar els arxius que estan en mans del Sindicat de Regs. Els treballs de restauració hauran d’estar finalitzats abans del 30 d’abril de 2015. Una vegada es finalitzen aquestes tasques, els documents serviran perquè es done a conèixer la història i el patrimoni del municipi.

El Sindicat de Regs de la Pobla de Vallbona representa a la comunitat de regants del municipi, i la seua dilatada existència i trajectòria ha fet possible que atresore importants documents que representen un excepcional testimoniatge de la vida i costums dels habitants d’aquesta població.

Amb aquesta iniciativa, es continua amb l’aposta per la digitalització de documents històrics  que ja es va iniciar amb el projecte ‘Danvila’, per la instal·lació d’un sistema informàtic per la gestió de còpies digitals.
 
L’alcaldessa, Mari Carmen Contelles, ha assenyalat que l’Ajuntament continua amb la seua tasca de “preservar i difondre” el patrimoni cultural i documental de la Pobla de Vallbona.”El nostre objectiu és digitalitzar el major nombre de documents, per a la seua correcta conservació i facilitar la seua difusió en tots els suports”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà