La Pobla de Vallbona aprova la delegació de competències per a construir el segon institut

institurto la pobla

La Generalitat invertirà 10.652.985 euros en el nou institut amb capacitat per a 810 alumnes

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat la delegació de competències de la Conselleria d’Educació per a la Construcció del nou institut. El centre s’inclou dins el programa Edificant de la Generalitat i està dotat amb un pressupost de 10.652.985 euros.

El ple de l’Ajuntament assumix així de les competències delegades que permet iniciar la licitació del projecte i direcció de l’obra. En 2023començarà la construcció de l’Institut que està previst que finalitze en 2025.

El centre ocuparà una superfície de 13.762 metres quadrats i estarà ubicat a la zona nord-est del nucli urbà. L’Ajuntament ha començat ja les gestions per obtindre el terreny amb el desenvolupament urbanístic del sector R-18 on anirà ubicada la infraestructura educativa.

El segon institut tindrà capacitat per a 810 alumnes i ha de servir per a descongestionar l’IES La Vereda. Disposarà de quatre unitats per a cada curs de l’ESO i tres unitats de batxiller, una d’arts, una d’humanitats i ciències i una de ciències i tecnologia. En cicles formatius oferirà la branca de comerç i màrqueting, tècnics en activitats comercials, i tècnic superior en gestió de vendes i espais.

L’actual centre compta amb 1.200 alumnes quan la seua capacitat és de 700, el que obliga el centre a fer classes al matí i a la vesprada. En 2017, l’Ajuntament va demanar a la Generalitat la construcció d’este equipament educatiu, una sol·licitud en 2020 es va incloure dins el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.