La Pobla de Vallbona presenta el nou Certamen Internacional de Bandes Simfòniques

presentacio certamen internacional bandes pobla vallbona

Se celebrarà el pròxim 30 de juliol

L’Ajuntament presenta el Primer Certamen Internacional de Bandes Vila La Pobla de Vallbona que celebrarà el municipi el pròxim 30 de juliol. Es tracta del primer certamen de caràcter internacional que s’organitza a la comarca del Camp de Túria i un dels pocs que se celebren al llarg del territori valencià.El de la Pobla serà el quart Certamen Internacional de Bandes juntament amb els d’Altea, Cullera i València.

El certamentéconsignat 12.000 euros amb premis, 6.000 euros per a la banda guanyadora i 3.000 euros per a la segona i tercera classificada. Amb este certamen, la Pobla de Vallbonaculmina amb més d’un any de treballque va començar amb el concurs de Composició per a Banda Artur Balaguer el de “Canya”, dotat amb 5.000 euros. La peça guanyadora va ser HathorsGarden, del compositor de la Rioja Jesús CiprianoUrrutia, i ara serà l’obligada al certamen de la localitat.

Des de l’Ajuntament s’assenyala l’aposta per la música del govern municipalque s’està plasmant en inversions econòmiques i s’apunta que el pressupost dels premis és un important atractiu perquè es presenten bandes amb un bon nivell.

En la preparació de les bases del Certamen ha col·laborat la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. La seua presidenta, Daniela González, ha destacat la importància de la celebració d’este tipus d’esdeveniments que motiven les bandes de música a assajar i recuperar l’activitat, sobretot després de la situació de pandèmia en què no s’han pogut reunir.

Des de la Corporació Musical de la Pobla, el director de la Bandaha destacat la importància d’este certamen que permetrà atraure l’interés dels joves per formar part de la banda de la localitat. Jordi Garcia assenyala que la comarca de Camp de Túria “és una de les que té les bandes de música més rellevants i cap poble s’havia fet endavant en un certamen de bandes de la categoria de les que es va a fer en la Pobla de Vallbona”.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.