La Pobla de Vallbona concedeix el primer paquet d’ajudes a la reforma del nucli històric

nucli històric pobla vallbona

El pla de la Vila atorgat 8.000 euros per a recuperació d’immobles i inversions en el comerç

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha concedit les ajudes corresponents al Primer Pla de la Vila. El pla de millora i revitalització del nucli històric busca rehabilitar les cases i immobles catalogats com a béns patrimonials i aquells que tenen trets amb interès patrimonial, així com fomentar l’activitat econòmica.

En este primer any de programa s’han sol·licitat ajudes per un import de quasi 8.000 euros destinats principalment la recuperació de façanes i consolidació d’edificis. En concret s’han realitzat quatre sol·licituds que han servit per a la inversió en l’adquisició de béns per a empreses, la inversió en obres de reformes d’edificis i cobertes, l’elaboració documentació tècnica i informes arqueològics previs a les rehabilitacions dels immobles.

El Pla de la Vila contempla diferents ajudes econòmiques a la restauració de façanes, reformes en els habitatges i noves construccions, etc. que permeten la revitalització i millora del nucli històric tradicional. També es concedeixen ajudes la implantació i millora de negocis en la Vila amb l’objectiu de potenciar esta àrea del municipi.

Esta és la primera vegada que l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona posa en marxa un programa de recuperació del centre històric. La finalitat de les subvencions és ajudar el veïnat dels immobles protegits o amb interès que estiguen afectats per la normativa de protecció Nucli Històric Tradicional així com l’incentiu a través de línies de subvencions per a la cura i conservació dels immobles. D’esta manera, l’Ajuntament fomenta que la conservació del patrimoni local no supose un greuge ni una càrrega afegida per al veïnat de la Vila.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà