Juli Martínez i Gregori Royo reben els Premis Teodor Llorente

premis lletres

La Pobla de Vallbona celebra la Nit de les Lletres

L’escriptor alacantí Juli Martínez ha rebut el Premi Literari Teodor Llorente de la Pobla de Vallbona en la modalitat de novel·la per l’obra ‘La merla blanca’. El jurat ha destacat la seua alta qualitat literària i la creació d’una atmosfera amb gran domini de la intriga.

El guardó està dotat en 3.000 euros, a més de la publicació de l’obra per part de l’editorial Vincle i la seua promoció a través de diferens fires del llibre.

Gregori Royo, d’Oliva, ha estat el guanyador del premi en la modalitat de poesia per l’obra ‘Visat al cor de la bèstia’. En este cas, el premi és de 2.000 euros a més de la publicació i promoció del llibre per la mateixa editorial. L’obra té una gran càrrega poètica i social, que utilitza l’emigració com a temàtica i vincula Nova York i el País Valencià mitjaçant les persones, en especial els més desposseïts de la societat.  

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent, Garcia ha destacat la importància dels premis perquè “compleixen l’objectiu de difondre la nostra llengua i el seu component literari. I a més quan edites entres a formar part del circuit literari i això et dona visibilitat en els pobles de parla comuna”.

El lliurament dels Premis Literaris Teodor Llorente a La Nit de les Lletres va contar amb la presència de les acadèmiques Dolors Gimeno, diputada provincial de Normalització Lingüística i Inmaculada Cerdà, la Secretaria oficial de la Acadèmia valenciana de la Llengua.

Al mateix acte s’han lliurat els premis Maria Roca de foment de l’escriptura per a joves i neoescriptors. Enguany han estat premiats Sara Martí Marco per “Una companyia inesperada” en la categoria juvenil A; María Soledad Lorenzo Carmona per “El fantasma de la casa llogada” en la categoria juvenil B, i Andreu Martínez Ibáñez per l’obra ‘Per les banyes del Cèsar’ en neoescriptors.

Amb l’organització i la difusió d’aquest esdeveniment, La Pobla de Vallbona posa de manifest el seu recolzament i compromís per difondre la nostra llengua i donar oportunitats al més joves amb l’objectiu de crèixer com a professionals literaris i tinguen accés al sector.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà