La Pobla de Vallbona sol·licita un nou Centre de Salut d’Especialitats per poder atendre els 27.000 habitants

visita centre salut

La secretària autonòmica de Salut Pública, Ofèlia Gimeno, ha visitat les instal·lacions per comprovar les necessitats d’espai

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, ha acompanyat este matí a la secretària autonòmica de Salut Pública, Ofèlia Gimeno, en la visita al Centre de Salut de la localitat davant la reivindicació de l’Ajuntament per la falta d’espai. El consistori ha reclamat davant la Conselleria la creació d’un nou centre de salut d’especialitats que puga donar cabuda a l’actual personal sanitari i prestar nous serveis al municipi per evitar desplaçaments.


El Centre de Salut no disposa en l’actualitat de suficients consultes per al volum de personal mèdic i d’infermeria, el que ha obligat a obrir l’atenció de vesprada. A més, no disposa de sales per a la preparació al part ni organitzar cursos de promoció i prevenció de la salut que s’han de realitzar en les dependències municipals. També el gimnàs del rehabilitació ha quedat menut ara que s’ha ampliat en un fisioterapeuta més.


A més, l’accés de les urgències és menut, amb una sala d’espera insuficient que provoca que els usuaris hagen d’esperar sovint fora del centre. Urgències disposa de només dos consultes, una compartida entre personal mèdic i infermeria, el que suposa retards en l’atenció.


Gimeno ha destacat que “és evident que se necessita una sala de preparació al part”, que l’espai per a fer activitats de promoció de la salut i que l’entrada a urgències és molt menuda i necessita una sala d’observació”. La secretària autonòmica de Salut Pública ha posat en relleu les necessitats del personal per desenvolupar el seu treball de manera correcta, entre elles disposar d’una sala de reunions per al personal sanitari.


L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha destacat que el Centre de Salut es va fer fa uns 25 anys i que l’espai ha quedat insuficient per a la població actual. Garcia assenyala que amb les recents ampliacions de plantilla, el centre disposa de personal suficient per atendre el veïnat, però cal més espai perquè puguen prestar el servei en condicions i reclama que la Pobla tinga un nou Centre de Salut d’Especialitats i es faça mirant a futur i les necessitats d’una població que no deixa de créixer.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà