L’Ajuntament renegocia les condicions del pla a proveïdors per a inversions

El préstec signat per l’Ajuntament de la Pobla de la Vallbona té un import de 1.748.891 euros amb un interés anual del 1% fins a 2022

L’Ajuntament de La Pobla de Vallbona ha signat esta setmana un préstec amb La Caixa per tal de refinançar el Pla de Finançament a Proveïdors. El préstec signat té un import total de 1.748.891,04 euros  amb un interés anual del 1% fins a 2022. Està previst acabar l’any amb romanent de tresoreria i a partir d’ara podrem destinar eixos diners a inversions.

El Pla de Finançament a Proveïdors es va signar en 2012 i l’Estat va marcar les condicions: es pagava un 6% d’interés i existia l’obligació de destinar a amortització del préstec tot el romanent de tresoreria que s’haguera generat, amb la qual cosa no hi havia possibilitat de destinar diners a inversions.

El consistori de la Pobla de Vallbona va fer un concurs públic al que van concórrer diferents entitats bancàries i finalment s’ha optat per la proposta feta per La Caixa. El préstec signat té un import total de 1.748.891,04 euros  amb un interés anual del 1% fins a 2022.

Per a la regidora d’Hisenda, Iris Marco, “amb este nou préstec hi ha un canvi substancial. Està previst acabar l’any amb romanent de tresoreria i a partir d’ara podrem destinar eixos diners a inversions que generen benestar i riquesa en el poble”.

«Tot i que el Ministeri d’Economia va rebaixar els tipus d’interés del pla a proveïdors i fins i tot els va deixar a zero per a l’exercici 2015, amb la renegociació del préstec s’aconseguix estabilitat i també un baló d’oxigen per destinar diners a qüestions prioritàries».

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.