L’Ajuntament se suma als actes del Dia contra la violència de gènere

Representants de Tyrius, alumnes de l’institut Vereda i veïns de la Pobla han intervingut en l’acte que s’ha tancat amb un minut de silenci perles víctimes

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona s’ha sumat a la commemoració del Dia internacional contra la violència de gènere. Per visibilitzar este greu problema social, s’ha convocat els veïns de la localitat a les portes del consistori a un acte que s’ha tancat amb un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de la violència de gènere.
 

Els representants de la societat poblana han mostrat la seua repulsa cap a este tipus de violència. L’associació d’ames de casa Tyrius ha fet referència a l’assetjament com una de les vessants del maltractament i Ramón Balaguer Desco, veÍ de la Pobla de Vallbona vinculat a nombroses causes en el  municipi ha destacat la lluita de les dones al llarg de la història per a ocupar el lloc que mereixen  i ha insistit en la resolució de conflictes de manera pacífica.

Els alumnes de l’institut la Vereda  han tingut veu en este acte. Quatre dels alumnes han intervingut per a tractar el problema de la violència des de diferents vessants i per a insistir en que la violència i les amenaces no caben en una relació de parella.

L’encarregada de llegir el manifest  institucional contra la violència de gènere ha sigut la regidora d’Igualtat i Drets Civils, Regina Llavata, qui ha fet una crida a tots per ajudar i donar suport a les víctimes i no caure en el silenci.

També ha destacat el paper clau que han de jugar les administracions per frenar este problema que en els últims anys ha causat la mort de vora 700 dones i que sotmet a milers d’elles a una situació de desempar.

En el manifest també s’ha mostrat el compromís i la importància de l’educació dels xiquets i dels més joves per formar generacions amb valors d’igualtat i evitar que esta xacra social es perpetue generació rere generació.

A l’acte ha estat present  la corporació municipal i el personal de l’Ajuntament així com  escolars i veïns anònims que s’han sumat a este acte que s’ha tancat amb un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de la violència de gènere.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà