Els 40 joves del Pla de Formació Dual en Alemanya comencen els cursos d’idiomes

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona gestiona el programa  des de 2013 juntament amb la Cambra de Comerç de Magdeburg i L’Agència Estatal d’Ocupació d’Alemanya

Els 40 joves de la provincia que participen en el programa de Formació Dual en Alemanya han començat en el Centre Social de la Pobla de Vallbona un curs intensiu d’alemany abans de marxar a la regió de Saxònia-Anhalt per estudiar Formació Professional en Alemanya i treballar en empreses en l’àmbit de la mecànica, l’atenció als majors, la construcció i l’hostaleria.

Este dilluns ha començat un curs intensiu d’alemany per als joves que participen en el programa de Formació Dual en Alemanya a través del conveni que hi ha signat entre l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona i la Cambra de Comerç de Magdeburg.

Després de superar diverses entrevistes, al voltant de 40 persones d’entre 18 i 27 anys estudiaran Formació Professional en Alemanya i al mateix temps treballaran en empreses vinculades amb els seus estudis.

Els joves que ara es preparen per a marxar a la regió de Saxònia-Anhalt es formaran en l’àmbit de la mecànica, l’atenció als majors, la construcció i l’hostaleria, principalment.

Abans han de fer un curs de 580 hores per a aprendre la llengua que arranca hui i que finalitza en el mes de juny que s’impartix de 9 a 14 hores de dilluns a divendres en el Centre Social de la Pobla de Vallbona.

 L’objectiu és que els joves aconseguisquen un nivell d’alemany equivalent al B1 abans d’anar-se’n a Alemanya donat que hauran d’iniciar els estudis de Formació Professional i defendre’s en l’àmbit laboral.

El regidor de Desenvolupament Local, Javier Nóvoa, confia en l’aprofitament d’este curs perquè “de l’aprenentatge de l’idioma depén en bona part el seu èxit laboral i social. És imprescindible conéixer l’idioma per a integrar-se plenament en el mercat laboral i per això esperem que després d’estes classes arriben a Alemanya amb un nivell mitjà de l’idioma”.

Tot i això quan arriben continuaran amb tres hores setmanals de classes d’alemany. Tant els cursos d’idiomes com el material didàctic són gratuïts per als joves que s’han adherit a este programa d’FP dual.

Els estudiants arriben a este punt després de mesos d’entrevistes i xarrades informatives que arrancaren en octubre. Des de l’Agència de Desenvolupament Local es va informar vora 200 persones de tota la província de València que es van interessar per esta iniciativa i finalment són 34 -20 xics i 14 xiques- els que iniciaran una etapa de formació i treball en Centreeuropa.

Es tracta d’un programa gestionat per l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona que es fa des de 2013 juntament amb la Cambra de Comerç de Magdeburg i la ZAV (Agència Estatal d’Ocupació d’Alemanya).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà