El ple municipal aprova el primer reglament de participació ciutadana

El veïns de la Pobla de Vallbona han fet les seus aportacions a l’esborrany del reglament aprovat amb els vots de Compromís, PSPV, CUPO, EU i C’s i l’abstenció del PP

La Pobla de Vallbona ja te un reglament de participació ciutadana que obri l’accés als ciutadans a participar en les decissions importants del municipi. El ple municipal ha aprovat amb els vots a favor de Compromís, PSPV, CUPO, EU i Ciudadanos i amb l’abstenció del PP el reglament de Participació Ciutadana, el primer d’estes característiques que es fa a la Pobla.

Durant el mes de febrer els veïns i les associacions de la Pobla de Vallbona han fet les seues aportacions a l’esborrany que es va fer públic.

Este nou reglament de Participació Ciutadana recull els diferents òrgans, processos i mecanismes de participació així com fomenta la participació democràtica i la transparència en els assumptes públics locals.

Entre les primeres mesures que es posaran en marxa està la creació del registre municipal d’associacions veïnals i el reconeixement de plataformes i col•lectius ciutadans no inscrits com a associacions amb la creació d’un cens d’entitats ciutadanes.

Una altra de les prioritats és la creació del consell de participació ciutadana i set consells sectorials (Esports, Cultura, Festes, Joventut, Dona i Igualtat, Medi Ambient i Planificació i Model Territorial). Tots ells hauran d’articular els seus reglaments interns en un termini màxim de sis mesos.

En este reglament es contempla també la gestió cívica d’equipaments  i servicis públics.

La web municipal tindrà una finestra de Govern Obert per a fomentar una comunicació més directa entre els ciutadans i l’administració amb la inserció de dades obertes i la rendició de comptes públics.

Per al regidor de Participació Ciutadana, Javier Descalzo, “es tracta d’un document viu que podrà ser modificat segons les necessitats que vagen sorgint a partir del funcionament dels diversos consells que s’hagen creat”.

Ara s’obri un procés d’al•legacions durant un mes en què es poden dur a terme modificacions en el text.

En els pròxims sis mesos es treballarà juntament amb la Universitat Politècnica de València en un diagnòstic participatiu per a dinamitzar l’ordenança i detectar noves necessitats.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà