L’Ajuntament posa en marxa el Banc de terres

Ja han començat els primers intercanvis entre propietaris i arrendataris de la Pobla de Vallbona

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha obert un registre administratiu per a posar en contacte a propietaris de terres amb gent interessada a treballar el camp. El Banc de terres té com a objectiu la recuperació del patrimoni agrari i natural de la Pobla de Vallbona.

El Banc de terres actua com a mediador entre el propietari i l’arrendatari per a dur a terme l’operació. També es dóna informació sobre les finques disponibles atenent la superfície i situació a més a més d’assessorament.

Les motivacions per a buscar terres són diverses: des d’iniciar un projecte de tipus empresarial, per oci o per interés a recuperar l’horta.

Qualsevol propietari de terrenys agrícoles de la Pobla de Vallbona pot incorporar les seues propietats al banc de terres i evitar així l’abandonament que patixen molts camps actualment.

La propietat de les finques no s’altera i el seu propietari manté els mateixos drets i obligacions. També es pot sol•licitar en qualsevol moment la retirada dels terrenys d’este directori.

Este banc de terres s’ha dut a terme des de la Regidoria d’Agricultura, des d’on es recorda que gran part de la superfície susceptible de ser treballada està abandonada.

Per al regidor de Medi Ambient i Agricultura, Javier Descalzo, “l’abandó i descuit de les terres augmenta la possibilitat d’incendis. El Banc de terres és un instrument fonamental per a la reactivació de l’economia agrícola local i és evident que la terra té futur”.

Esta iniciativa està pensada també per a propiciar l’assentament de nous agricultors en un municipi tradicionalment agrícola on este sector ha anant perdent força en els últims anys i ja han començat els primers intercanvis entre propietaris i arrendataris.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà