El Ple aprova per unanimitat de tots els grups polítics no autoritzar la pujada del preu de l’aigua

L’informe del Ple de la Pobla de Vallbona serà enviat a la Comissió de Preus de la Generalitat qui dictarà la resolució final

El Ple Municipal de la Pobla de Vallbona vota en contra d’autoritzar a una de les empreses de subministrament d’aigua de la localitat una pujada de la tarifa. La ‘Cooperativa Valenciana El Plantio y la Cañada’, que es la encarregada del subministrament d’aigua en les urbanitzacions de la zona nord i est, havia sol·licitat poder incrementar el preu als abonats en un 20%.

La citada cooperativa va construir una canalització i tres dipòsits d’aigua entre els anys 2008 i 2011 que van suposar una inversió de més de dos milions i  mig d’euros. El contracte entre el consistori i la cooperativa establix que es podran pujar els preus en cas de despeses imprevisibles o sobrevingudes, però l’Ajuntament afirma que les inversions realitzades per la cooperativa en els darrers anys s’han fet de manera unilateral i que en cap cas havien estat requerides per l’administració.

En desembre 2014 es va fer l’última revisió de la tarifa de l’aigua que és la que actualment està en vigor. En este sentit, el contracte entre la cooperativa i l’Ajuntament estableix que la pujada màxima serà l’increment de l’IPC, que en este període ha estat negatiu.

L’alcalde de la Pobla, Josep Vicent Garcia, afirma que “no poden ser els usuaris els que paguen unes inversions que l’empresa ha fet de manera unilateral. L’Ajuntament defensarà els interessos dels veïns, ja que considerem que la pujada que es demana està injustificada”

El ple ordinari del mes d’agost ha aprovat per unanimitat l’informe municipal en contra d’autoritzar esta pujada als abonats del 20 per cent en la tarifa de l’aigua que sol·licitava l’empresa. L’informe serà transmès a la Comissió de Preus de la Generalitat que serà qui dicte la resolució final.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà