Huit monitors acompanyan els xiquets a l’escola amb les rutes ‘Anem’

Quatre rutes ixen des de diferents punts de la Pobla de Vallbona per anar a peu des del punt d’encontre més pròxim a la seua casa fins al col·legi

A la Pobla de Vallbona, la imatge dels cotxes deixant els xiquets a la porta de les escoles té una alternativa. Els alumnes dels col·egis el Campés i Lluís Vives disposen d’una manera més saludable d’anar cada dia a l’escola. Les rutes ‘Anem’ acompanyen als xiquets a l’escola caminant i els recullen a l’eixida per tornar-los de nou a casa.

Quatre rutes ixen des de diferents punts de la localitat per anar a peu des del punt d’encontre més pròxim a la seua casa fins al centre educatiu. Huit monitors de l’Ajuntament s’encarreguen d’acompanyar-los a través d’una ruta segura, amb el suport de la Policia Local i equipats amb petos reflectants que enguany han comptat amb el patrocini de Caixa Popular.

L’Ajuntament de la Pobla ha dissenyat una sèrie d’itineraris per acudir als centres educatius allí on els pares ho sol•liciten. Tres de les rutes tenen començament en la zona nord del poble, on més s’ha sol•licitat este servei, i la quarta des de la zona sud. A cada ruta s’han establert diferents punts d’encontre perquè els alumnes es puguen anar incorporant al grup.

La iniciativa és el tercer any que està en marxa i en este temps ha crescut en nombre d’usuaris. Enguany són 60 alumnes els que han demanat poder participar en esta iniciativa.

La regidora d’Educació, Regina Llavata, valora l’acollida i afirma que la iniciativa “ajuda a les famílies a conciliar la vida laboral i familiar al trobar un suport a l’hora de portar els xiquets a l’escola. A més és una manera de promoure hàbits saludables entre els escolars que coneguen millor el poble i fomentar la mobilitat sostenible”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà