Rescaten dos senglars en el canal de Camp del Túria

Dos caçadors d’el Villar van dur a terme el rescat

Cada any moren centenars d’animals en el canal de Camp del Túria, i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, responsable del llit, continua mirant cap a un altre costat.

En el tram de 8 quilòmetres pertanyents a la localitat d’el Villar, més de 15 animals han sigut trobats en les seues aigües en aquest any.
Les últimes víctimes han sigut dos senglars que han aconseguit eixir amb vida gràcies al rescat realitzat per dos socis del Club de caçadors “Cerro gros” d’el Villar.

Ahir, sobre les 10 del matí, dos agricultors van donar la veu d’alarma a la Policia local, que es va posar en contacte amb el Club de caçadors perquè procediren al salvament.

La Federació de Caça de la Comunitat Valenciana porta anys alertant d’aquesta situació que suposa un gran perill per a la fauna silvestre, i ha proposat nombroses solucions, com la instal·lació de tanques o rampes de salvament, que posarien fi al problema.

“Els animals s’acosten al canal amb la finalitat de beure aigua o creuar a l’altre costat de la infraestructura, i queden atrapats dins. Les parets verticals i la força de l’aigua impossibiliten la fugida, així que la major part són arrossegats pel corrent i moren ofegats en l’últim tram pertanyent al municipi de Llíria”, lamenta Manuel A. Sebastián, President del Club de Caçadors “Cerro Gordo” d’el Villar.

La Federació de Caça recorda que és necessari “promoure la investigació i millorar el coneixement sobre connectivitat ecològica i la seua relació amb la conservació de la biodiversitat”, en relació a carreteres, ferrocarrils i canals i infraestructures hidràuliques, tal com ve contemplat en la “Estratègia Nacional d’Infraestructura Verda i de la Connectivitat i Restauració Ecològiques” del MITECO i adverteix que si no es prenen mesures s’estaria incorrent en un delicte.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà