Iniciativa critica la forma en que s’han emprat els fons del ‘Pla E’

Des de la formació ecosocialista ‘Iniciativa per Llíria’ es denuncia que els fons que han arribat des del ‘Plan E’ del govern d’Espanya no han sigut ben emprats i assenyalen que el govern local els ha “soterrat de manera indiscriminada, sense complir la finalitat perseguida”.

Pau Tineo

Segons el regidor d’Iniciativa, Sebastián Martos, “una mostra evident de la mala utilització que s’ha fet dels fons estatals la tenim en el Parc de la Barceloneta, on l’actuació que s’ha portat a cap ha servit per eliminar pràcticament tota la vegetació i arbratge que durant molts anys ha acompanyat als veïns de la barriada”. Així, s’han eliminat diversos pins i arbres ornamentals, “deixant una zona totalment desolada. S’ha creat una zona de jocs per a menuts, però no tindran pràcticament ombratge per guarir-se del sol”, ha afegit Martos.

Igualment, les rampes per a eliminar les barreres arquitectòniques i accedir al parc s’han fet en alguns llocs on, per arribar a les mateixes la pendent del carrer és de prop del 20% (quan el que recomana la normativa és el 9%).

En esta actuació, apunta Martos, “l’Ajuntament ha gastat més de 300.000 euros, sense haver fet cap esforç en mantindre tot allò que era d’utilitat i que haguera servit per reduir els costos, podent invertir l’estalvi en l’entorn degradat d’esta zona, sobretot en l’encontre amb el cim de la Santa Bàrbara que es troba ple de brutícia, matolls i enderrocs”.

Per al portaveu ecosocialista, els diners dels plans estatals no han estat ben emprats i els projectes que s’han executat s’han disparat de preu, com per exemple els 18.000 euros de la mini-rodona de Mura, el Molló del Pla de l’Arc, la Creu del carrer de la Venta, entre altres. Mentre que barriades que tenien necessitats de remodelació urbana han estat oblidades i abandonades pel govern municipal, així com la dotació de certes instal·lacions municipals, com l’Escola d’Adults, que ha sigut obviada en els dos plans de l’executiu central i en l’autonòmic.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà