La Coalició Compromís ataca al govern autonòmic per les retallades que patiran en 2011 les societats musicals edetanes

El portaveu d’Iniciativa i regidor de Llíria, Paco García, ha criticat les retallades que van a patir en 2011 les societats musicals de Llíria i reclama que es complisquen els compromisos adquirits.

José García

“L’entrada del Conseller de Governació, Serafín Castellano, a gestionar les ajudes a les Societats Musicals valencianes ha suposat un desastre per a les dos bandes de Llíria, que han vist bloquejats els convenis de col·laboració amb la Generalitat amb retalls que ronden el 70 %”. Així ho ha manifestat Paco Garcia, portaveu de la formació política ‘Iniciativa’ a Llíria.

El representant d’este partit xifra en 1.570.000 euros la retallada que hi haurà en 2011 amb les dos societats musicales edetanes, tot i que existeixen “compromisos adquirits i signats”. “Concretament, la Unió anava a rebre 1.500.000 euros i sols rebrà 455.000, mentre que a Primitiva tenia assignada una quantitat de 850.000 euros i sols rebrà 325.000 euros”, ha manifestat García, per afegir: “I tot açò, per culpa dels fastos, els events i les obres improductives que han dut a l’actual govern de la Generalitat Valenciana a tindre el major deute amb l’Estat de tota Espanya”.

García ha recordat que el Centre Integrat de Música de la Unió Musical ha tingut una retallada “de prop de 60.000 euros” en els pressupostos de 2011, passant de rebre 165.930 euros en anys anteriors a tan sols 107.850 per al proper any.

“El Conseller Castellano ha castigat més durament a la societat en la que és President d’Honor, demostrant que la seua gestió en matèria d’ajudes és més perniciosa que la seua predecesora, la Cosellera de Cultura, a més de no concretar en cap lloc quan anys van a demorar els pagaments i deixar en una difícil situació econòmica a les entitats musicals llirianes”, ha denunciat el regidor d’esquerres.

Segons García, la Conselleria de Governació encara no ha fet cap pagament de les certificacions que han emes les societats musicals en base a l’obra ja executada, “fet que demostra que no sols incompleixen flagrantment els convenis signats, sinó també que no són capaços ni de pagar allò que aproven en els pressupostos de la Generalitat Valenciana”.

Els portaveus locals d’Iniciativa i Bloc, presentaran el dijous al ple de Llíria una moció on es demanarà l’immediata restitució de les quantitats assignades i el compliment dels convenis de col·laboració amb la Unió i la Primitiva per tal de poder dur endavant els projectes de rehabilitació i ampliació de les llurs seus socials, així com mantenir les ajudes al Centre Integrat de Música de la Unió Musical.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà