La regidoria de Cultura i Educació de Llíria fomenta el coneixement dels drets de la infància entre els escolars

L’Ajuntament de Llíria ha volgut sumar-se enguany a la celebració del Dia Mundial de la Infància, el 20 de novembre, fomentant el coneixement dels drets dels xiquets entre els escolars de la població, repartit baralles solidàries perquè aprenguen jugant.

Pau Tineo

Des de la regidoria de Cultura i Educació, amb la col•laboració de l’Associació Músics sense Fronteres, ha repartit dos baralles solidàries per classe en cada centre educatiu. “Estes cartes compaginen els drets de la infància amb els instruments musicals de diferents cultures. D’esta manera, els nostres jóvens podran aprendre jugant estos valors d’igualtat i llibertat”, ha explicat el regidor de Cultura i Educació, Salvador Oliver.

“Des de fa diversos cursos estem celebrant el dia dels Drets Humans, el deu de desembre, amb diferents activitats, i enguany hem volgut unir esta commemoració amb el dia dels Drets dels Xiquets”, ha recordat l’edil.

L’Assemblea General de l’ONU va aprovar el 20 de novembre de 1959 una Declaració dels Drets dels Xiquets concretant per a ells els drets previstos en la Declaració Universal dels Drets Humans.

“És el nostre desig que esta proposta educativa contribuïsca per a conscienciar a la societat que els xiquets tenen uns drets que hem de respectar, i que els nostres jóvens els coneguen i sàpien també complir amb els seus deures”, ha manifestat Salvador Oliver.

 

 

2 comentaris
  1. Tota aquesta politica educativa propagandistica esta molt be per a penjarse medalles, pero perquè no es celebra a lliria la trobada d’escoles en Valencià? No es dret dels Xiquets poder aprendre en la seua llengua natal? No esta reconegut açò a la declaració de l’ONU? Perquè desde el consistori no es fomenta la celebració a lliria d’aquestes trobades? O rep el consistori presions desde la Generalitat per a que no es fomente?

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.