Altra visió dels pressupostos municipals de Llíria

Els pressupostos del ajuntament de Llíria començen a elevar la tensió política de la població. Ara li ha tocat el torn de replica a la formació socialista edetana que denuncia que suposen una rebaixa del 2,73% respecte als del 2010.

Pau Tineo

El portaveu del grup municipal socialista, Alfred Rodilla denuncia que “les despeses corrents i les de personal representen mes del 78% del total, destinant tan sols el 6,25% al capítol d’inversions, totes elles finançades amb nous préstecs a pagar per tots el llirians i llirianes en els pròxims anys”.

Segons la formació política “els pressupostos no recullen el compromisos del actual equip de govern del cost zero a la taxa del fem del Consorci Valencia Interior ni tindre un conservatori de musica subvencionat al 100%. Per al 2011 el dèficit del conservatori municipal de musica ascendeix a mes de 580.000,00€, amb una subvenció de la conselleria de 98.362,63€, quant al 2010 ascendia a 234.317,84€, una reducció que condemna al nostre ajuntament a assumir el cost del mateix, al no incloure-lo a la xarxa de la conselleria”.

Els socialistes edetans ens comenten que “en quant a la contenció de les despeses corrent, tal i com assegura l’equip de govern, en veritat al 2010 a traves de modificacions pressupostaries se han incorporat mes de 1.530.000€”.

Des de el seu punt de vista, en la actual situació econòmica, no s’incloïen partides per a la reactivació del teixit industrial local, incentivant la instal·lació de noves empreses al polígon industrial de Carrases ni per al desenvolupament de politiques per combatre la desocupació, a mes fiquen l’alerta en la desaparició de partides per ajudes a les persones mes necessitades, com son la compra de aliments de primera necessitat o la destinada a atencions benefiques.

Segons el portaveu socialista “el regidor de hisenda Sr Escobedo, falta a la veritat en les seus declaracions a la nota de premsa publicada pel ajuntament de Llíria, quant assegura que les inversions del ajuntament aprovades al pressupost ascendeixen a 1.346.715, quant verdaderament son 1.096.715,84, no incloent com se afirma el PILMUC per 90.000,00€, ni la adquisició de Ca Porcar per 319.378€. Per enganyar a la ciutadania mescla diferents actuacions dins dels pressupostos del 2010, quant ja han segut aprovades per modificacions pressupostaries del 2010, però va mes enllà, quant afirma una baixada del 20% en el préstecs, al no tindre en compte el préstec de 250.000€, per finançar les inversions anterior. Si te en compte les inversions com sumands i s’oblida del endeutament ja assumit per dur-les en davant”.

Alfred Rodilla, a acabat manifestant “que aquestos pressupostos seguixe’n en la línea dels anteriors, no aportant solucions al problemes del veïns i veïnes de Llíria, a mes de confirmar el poc pes del alcalde Izquierdo amb una caiguda de inversions i aportacions de la Generalitat de mes del 50% respecte al 2010”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà