Banner papereria Ruiz

Més de 800 persones han gaudit del passat de Llíria les nits d’estiu

histories

‘Históries Nocturnes’ tanca el programa de visites guiades

‘L’Esplendor’, el capítol, dedicat a l’època renaixentista i barroca, ha tancat l’edició d’enguany del programa de visites turístiques estivals ‘Històries Nocturnes’, en el que han participat més de 800 persones.

Els assistents van recórrer la ruta de la Llíria renaixentista i barroca, que els va conduir a l’església de l’Assumpció i Ca la Vila, monuments interpretats per les narracions del tècnic de Turisme Llíria, Vicent Sesé.

L’invitat especial va ser ‘Les Melodies’ i va estar dedicat a les dones creadores. L’agrupació musical ‘l’Antiga’ va interpretar peces renaixentistes de compositores del segle XVII.

‘Històries Nocturnes’ va obrir el 23 de juny amb ‘El Preàmbul’ amb una visita al llarg de la ruta de la ‘Font de Sant Vicent’, amb motiu del 600 aniversari de la mort del copatró de Llíria Sant Vicent Ferrer,  que va comptar amb una degustació de productes gastronòmics de la marca ‘Aliments Tradicionals de Llíria’ i l’actuació del grup ‘Els Últims Romàntics’.

Durant el segon capítol, ‘Els Orígens’ els participants van recórrer ‘l’Edeta Romana’ i van visitar les Termes de Mura i els Mausoleus romans on va actuar Mara Aranda i Jota Martínez, músics experts en la tradició musical de la península Ibèrica.

Durant el tercer capítol, ‘La Màgia’ es va recórrer la ruta de ‘la Lyria Medieval’ amb visites a l’església de la Sang i els Banys Àrabs, i l’actuació de música andalusina i dansa sufí a càrrec del grup Alcazarquebir.

L’art dramàtic, la música en directe o la gastronomia, han acompanyat els assistents en estos espectacles històrics on es va tornar a penjar el cartell de complet abans de l’inici.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.