La ‘Coalició Compromís’ presentará 21 esmenes a Les Corts per als pressupostos 2011 de la Generalitat Valenciana

La ‘Coalició Compromís’, integrada per Iniciativa i BLOC, ha anunciar que va a presentar unes esmenes als pressupostos de la Generalitat Valenciana, amb 21 reclamacions per valor de més d’11 milions d’euros

José García

Segons el candidat a l’alcaldia de Llíria per Compromís i regidor municipal, Paco García, les esmenes “volen revitalitzar les zones més antigues de la ciutat i millorar els serveis de comunicacions i infraestructures viàries, així com reclamar el compliment dels convenis signats amb les societats musicals locals de la Primitiva i la Unió Musical”.

El primer bloc d’esmenes van dirigides “a culminar projectes que fa més d’una dècada que tenien que haver-se finalitzat”, segons recorda Paco García: per exemple, dur a terme la segona fase de l’urbanització de la zona del Pont del Vidre. En esta línia, es reclama també una actuació integral en les barriades històriques de Llíra com són: la Vila Vella, el Pich-Torreta i Barceloneta-Santa Bàrbara. Estos últims barris propers als cims muntanyosos de Sant Miquel i La Torreta. Proposant una intervenció concreta a la pròpia Ermita de Santa Bàrbara, edifici municipal que es troba quasi assolat.

“També reclamem la tan desitjada remodelació de la Plaça Major, què deu ser coordinada amb la construcció d’un aparcament públic que done solució als problemes de trànsit al centre urbà i done servei al sector comercial”, segons assenyala el portaveu de ‘Compromís’.

“El segon bloc d’esmenes van referides a les infraestructures viàries i ferroviàries que Llíria necessita, com ara la Ronda de Mura, la variant de Vilamarxant o un nou pont de connexió de la ciutat amb les urbanitzacions a través de l’autovia CV-35”, continúa Paco García.

En matèria ferroviària, es reclama l’ampliació de la Línia 5 del Metro des de Vilamarxant fins a Llíria, “projecte al que la Conselleria va dir que faria un estudi de viabilitat i que, a hores d’ara no se’n sap res”, torna a recordar el representant d’esquerres. També es demana la millora de la xarxa ferroviària entre L’Eliana i Llíria, desdoblant el seu traçat, completant l’actuació amb la construcció d’una segona estació al Pla de l’Arc i fer-les intermodals, on es puga combinar tren-autobus-bici.

Pel que fa al transport per carretera, ‘Compromís’ demana la millora de la línia d’autobús de la CVT, a la que qualifiquen com “tercermundista” i també l’articulació de l’anomenat ‘Carril Express’, així com la creació d’una línea de transport públic per poder anar a l’extensió hospitalària de l’Arnau de Vilanova a Llíria “que és allò que serà el nou Hospital de Llíria”.

Les propostes es rematen a nivell cultual i educatiu, sol·licitant la dotació d’una escoleta pública, per a  xiquets de 0 a 3 anys, al Col·legi Sant Miquel, la creació d’un conservatori de Grau superior i l’assumpció d’esta infraestructura educativa en la xarxa de la Generalitat.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà