Reclamen que l’Estat mantinga l’ajuda dels 426 euros i que Generalitat i ajuntaments amplien les subvencions d’emergència

El portaveu de ‘Coalició Compromías’ a Llíria, Paco García, ha anunciat que des de la seua formació es va a reclamar el manteniment de les ajudes als desocupats.

Pau Tineo

El candidat a l’alcaldia de Llíria i regidor municipal, Paco García, presentarà el pròxim dijous una moció al ple de l’Ajuntament de la capital del Camp de Túria (que farà extensiva als altres municipis de la comarca) on es demanarà al govern Central el manteniment de l’ajuda de 426 euros per als desocupats que Zapatero vol eliminar en 2011.

Compromís per Llíria, a través del regidor d’Iniciativa, presentarà este dijous al Ple de l’Ajuntament una proposta per a sol·licitar el manteniment del Programa de Protecció per Desocupació i Inserció (PRODI) perquè tots els grups es pronuncie en contra de la supressió de les ajudes als aturats i aturades plantejada pel Govern Central de Rodríguez Zapatero. El candidat a alcalde considera que la supressió dels 426 euros mensuals a partir de febrer del 2011 és “injustificable” en un moment en què les famílies estan passant per “greus dificultats i davant d’un any que ve replet d’incertesa laboral i econòmica”.

Garcia assegura que amb esta mesura l’Executiu central aconseguirà estalviar com a màxim 300 milions d’euros anuals, quantitat molt inferior als 1.000 milions que deixarà d’ingressar si generalitza la llibertat d’amortització en l’Impost sobre Societats.

Els regidors de Compromís per Llíria, a més de demanar el manteniment del PRODI, proposen instar el Govern Central i a la resta d’administracions, com la Generalitat i ajuntaments, en ampliar les ajudes d’emergència a famílies que no poden pagar el seu lloguer o hipoteca, amb la finalitat d’evitar situacions d’exclusió social.

La coalició ecosocialista i valencianista vol manifestar en la proposta la seua adhesió a la Iniciativa Legislativa popular que CCOO-UGT iniciaran en breu contra la recent reforma laboral que ha suposat un maçada als drets laborals i socials que tant de temps han costat adquirir per part dels treballadors i les treballadores.

 

2 Comentaris
  1. ZP tiene la culpa de la crisis; ZP tiene la culpa de dar las ayudas, porque busca comprar votos; ZP tiene la culpa de quitar las ayudas, porque quiere hundir a España y a los españoles; ZP tiene la culpa de que existan robos y atracos; ZP tiene la culpa del 11-M, el Prestige, la muerte de Manolete y el agujero de la capa de ozono…

  2. No es simplemente que el estado deba mantener la ayuda, es que está demostrando una ineptitud tremenda al quitarla. Cuando a partir de abril comencemos a ver robos y atracos lloraremos y es algo que ZP a provocado.

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.